Blog: ‘Afwisseling belangrijker dan 2D en 3D modelling hele dag’

Paul Ebbinge werkt via Evoke als mechanical engineer bij een machinefabriek in transportbanden. Zijn 3e project als Evoker. Hiervoor werkte hij als tekenaar in food processing en daarna nog als tekenaar bij een snoepfabrikant. Mooie projecten en goed voor zijn ervaring, maar nu zit hij écht op zijn plek, in een fijne functie met veel afwisseling. Want dat is wat bij Paul past.

‘Afwisseling belangrijker dan 2D en 3D modelling hele dag’

Het juiste moment voor Evoke

Paul: “Naarmate ik dichterbij het einde van mijn studie Mechatronica kwam werd ik steeds meer benaderd door recruiters. Daar moest ik toen niks van hebben. Toen Joost (Jonckers) mij 4 jaar geleden belde had ik wel een bepaalde klik met hem en gaf ik hem aan dat hij me over een half jaar kon terugbellen. Toen hij dat deed, kwam dat op het juiste moment. Ik was klaar voor mijn eerste fulltime baan en een paar weken later kon ik al aan de slag als Tekenaar bij D&S.

Toen mijn project afgerond werd, stond er weer een nieuw project klaar: Tekenaar bij Tanis Confectionery en een jaar later bij Van Beek Schroeftransport. Evoke zit dicht op de technische arbeidsmarkt en weet iedere keer de juiste uitdaging te vinden bij het bedrijf dat bij mijn ambitie past.”

“Evoke zit dicht op de technische arbeidsmarkt en weet telkens de juiste uitdaging te vinden.”

Mechanical Engineer, afwisselend werk

Nu mag hij zichzelf dus Mechanical Engineer noemen bij Van Beek Schroeftransport. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, fabriceren en verkopen van schroeftransporteurs op maat voor vele uiteenlopende branches, van farmaceutische en voedselverwerkende industrie tot aan de recycling industrie.

“Het leukst aan mijn baan nu is dat ik me met meer bezig houd dan alleen het tekenen en construeren van machines. Naast de technische kant vind ik andere dingen ook interessant: ik heb klantcontact, bestel onderdelen en begeleid de productie, waarbij ik de werkplaats aangeef waar ze rekening mee moeten houden. Voor mij is de afwisseling en veelzijdigheid belangrijker dan de hele dag alleen bezig zijn met 2D en 3D Modelling.”

“Voor mij is de afwisseling belangrijker dan de hele dag bezig zijn met 2D en 3D Modelling.

Toegevoegde waarde Evoke

Als Evoker werk je via Evoke bij een opdrachtgever. Evoke zorgt als werkgever voor primaire en secundaire voorwaarden zoals een goed salaris, vakantiedagen en een mooie pensioenregeling. Evoke biedt daarnaast verschillende opleidingen, van vakkennis tot soft skills. Iedere Evoker heeft een vaste Relatie Manager die alle kennis heeft van jouw opdrachtgever en vakgebied.

Paul: “Met mijn Relatie Manager Bas heb ik geregeld persoonlijk contact. Hij kent mij als persoon en weet precies wat mijn wensen en ambities zijn en waar kansen voor mij liggen in de arbeidsmarkt.”

‘Ontdek wat bij jou past’

Als Paul zijn vakgenoten 1 tip zou moeten geven, wat zou dat dan zijn? “Het is een goede tijd voor technische professionals op de arbeidsmarkt. Als ik (potentiële) Evokers een tip moet geven dan is het belangrijk dat je niet alleen naar de functie inhoud kijkt, maar dat je ook ontdekt wat bij jou als persoon past.

Een baan als Mechanical Engineer kan bij een groot internationaal bedrijf heel anders zijn dan bij een regionaal familiebedrijf. Van Beek Schroeftransport past qua grootte en structuur perfect bij mij omdat er ruimte is om mij met verschillende werkzaamheden bezig te houden binnen de organisatie.”

Dat is goed om te horen. En de toekomst, hoe ziet die eruit? “Binnenkort word ik overgenomen en ga ik bij Van Beek in dienst. Dan lijkt het me leuk om nog eens uitgenodigd te worden voor events zoals de Evoke Rally. Zeker als ik dan weer andere Evokers en Alumni kan spreken!”

Benieuwd naar het hele verhaal van Paul? Lees het op evokestaffing.nl/paul  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *