Automotivefabrikanten hervatten productie

Daf, VDL Nedcar, MAN, Iveco, Volkswagen… Het regent de laatste dagen berichten van automotivefabrikanten die hun productie hervatten. De bedrijven hebben hun productieomgeving aangepast om anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Ook werken er minder ploegen tegelijk en dragen productiemedewerkers mondkapjes.

De MAN Truck & Bus-fabrieken gaan 27 april weer open na de productiestop van ongeveer zes weken. Een beschermingsplan voor de werknemers voorziet in verschillende maatregelen, zoals het garanderen van een veilige afstand, het aanpassen van de routing in de fabriek, beschermende uitrusting en additionele veiligheidstrainingen.

Daf en VDL Bus & Coach hebben hun productie deze week al hervat, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Daf bouwt nu ongeveer vijftig trucks per dag, waar dat er voorheen 178 waren. VDL’s bussenfabriek in Roeselare werkt op halve kracht en verwacht binnen enkele weken weer volledig operationeel te zijn.

VDL Nedcar in Born hervat de autoproductie begin mei. Op 4 en 5 mei krijgt het personeel instructies, op 6 mei wordt er weer gewerkt. Woordvoerder Miel Timmers geeft in 1Linmurg aan dat nog onduidelijk is hoe groot de vraag naar auto’s is, maar dat het personeel staat te trappelen om weer te beginnen.

Ook Volkswagen en CNH Industrial, het moederbedrijf van Iveco, hebben besloten het werk in de fabrieken geleidelijk weer te hervatten.

Toeleverende fabrieken in China zijn al een tijdje weer aan het werk, zodat het geen probleem meer is om onderdelen te krijgen.