Apple bestelt Philips led-flitsers voor iPhone

Apple zou de afgelopen maanden op grote schaal led-flitsers voor de iPhone-camera hebben besteld. Die zijn bedoeld om betere foto’s te maken bij matige lichtomstandigheden, schrijft AppleInsider.

De 3,2 megapixel camera van de iPhone 3GS is een vooruitgang ten opzichte van eerdere iPhone-generaties maar presteert nog steeds slecht in het schemerdonker. De focus lag bij Apple tot nu toe steeds op verbetering van het gebruiksgemak, terwijl op concurrerende toestellen (Droid, Nexus One en Palm Pre om er maar een paar te noemen) vaak al standaard een flitser aanwezig is.

AppleInsider zegt zelfs dat het ontbreken van een flitser de groei van de iPhone wel eens nadelig zou kunnen beïnvloeden. De concurrerende toestellen hebben bovendien vaak een 5 megapixel camera, in plaats van de 3,2 megapixels van de iPhone 3GS. Tientallen miljoenen led-flitsers zouden er nu zijn besteld, bedoeld voor de toekomstige iPhone en mogelijk ook voor de iPod touch. Het Nederlandse Philips zou met de Lumileds daarbij de eerste keuze zijn. De Luxeon led-cameraflitsers zijn al meer dan 200 miljoen keer verkocht, meestal bij camera’s van 5 megapixel of meer. Ze zijn helder, hebben een lange levensduur en een kleine footprint.

Bron: AppleInsider, iPhoneclub