And the Embedded Computing Design award winners are …

OpenSystems Media heeft uit 50 genomineerde producten de volgende drie uitgeroepen tot meest innovatieve producten van 2017:

  • In de categorie ‘silicon’ de GP695 System on Chip (SoC) van Qorvo waarin meerdere communicatieprotocollen zijn geïntegreerd
  •  In de categorie ‘software’ de tweede generatie Deep Neural Network (CDNN2) van Ceva waarmee je software kunt ontwikkelen voor deep-learning toepassingen op embedded systemen
  • In de categorie ‘systemen’ het platform Mentor van Siemens dat sensordata snel en nauwkeurig verwerkt voor autonoom rijdende voertuigen

De producten zijn beoordeeld op basis van ontwerp, prestatie en invloed in de markt.
Wil je meer weten over de drie producten? Lees het artikel van Embedded Computing Design.

Reactie van Qorvo op de prijs voor de GP695

Volgens Cees Links, General Manager van de Business Unit Wireless Connectivity, worden met deze prijs de mogelijkheden erkend voor toekomstige ontwikkelingen van ‘smart home’ toepassingen.

"De consument hoeft zich geen zorgen meer te maken over ontwikkelingen van standaarden voor IoT omdat de chip de belangrijkste protocollen ondersteunt. Bijkomend voordeel is het lage vermogen en dat een toepassing met deze chip sneller en goedkoper gemaakt kan worden dan met verschillende communicatie-chips."

Klinkt de naam Cees Links bekend?

Succes kent vele vaderen, maar hij was een drijvende kracht bij het ontstaan van wifi.
In 1988 ontstond bij de Mc Donald’s in Nieuwegein het idee om informatie tussen computers draadloos uit te wisselen, net als bij telefonie. Dit leidde tot het eerste draadloze LAN onder leiding van Cees Links in de tijd dat hij nog bij NCR werkte,het latere Lucent Technologies. Na verdere ontwikkelingen, het overtuigen van marktpartijen en het organiseren van de IEEE 802.11 standaard, waardoor de 2,4 GHz-band wereldwijd werd vastgelegd, kwam het in 1999 pas echt van de grond: Steve Jobs van Apple toonde interesse. Cees Links mocht het presenteren waarna ze wifi aan Apple hebben verkocht.

Voor degene die een abonnement hebben op het tijdschrift Elektronica staat in het oktobernummer van 2017 een interview met Cees Links. Op de beurs IBC2017 legt hij uit waarom een verbonden wereld een betere wereld is. Een interview over het internet der dingen.