Acht op de tien engineers gebruiken ontwikkelkit-ontwerpen in hun eindproduct

Ontwikkelkits zijn steeds belangrijker geworden voor het proces van elektronica-ontwerp naar eindproduct. Dat blijkt uit een rapport van elektronicadistributeur Element 14. 79% van de ondervraagde engineers gebruikt het ontwikkelkit-ontwerp deels of in zijn geheel in het definitieve ontwerp, dus ook nog na de prototype- en de testfase.

Driekwart van hen is het er over eens dat ontwikkelkits een cruciale rol spelen bij het verleggen van de grenzen van productontwerp. Daarmee stimuleren ze de innovatie in de moderne technologie.

Het rapport Dev Kit Dilemmas geeft de resultaten van een gedetailleerd onderzoek onder 244 gebruikers van ontwikkelkits… het onderzoekt hoe in professionele elektronica wordt aangekeken tegen ontwikkelkits, in welke mate ze worden gebruikt in het ontwerp- en productieprocs en de factoren die de keuze voor een bepaalde kit beïnvloeden.

Uit het rapport blijkt dat 77% van de engineers regelmatig zoekt of er een ontwikkelkit beschikbaar is voor een component die ze willen evalueren. Bijna de helft (44%) zegt dat ze hun werk niet zouden kunnen doen zonder kits.

Het is duidelijk dat ontwikkelkits een stuwende kracht zijn achter de vooruitgang van de techniek. Bijna driekwart van de ondervraagde engineers (74%) is actief gebruiker van ontwikkelkits ‘on the job’ om hen op de hoogte te houden van nieuwe technologieën en 89% gebruikt ze om te experimenteren met nieuwe systemen.

De rol van ontwikkelkits bij het creëren van nieuwe producten wordt ook duidelijk als je kijkt naar de componenten en eigenschappen waarnaar de engineer kijkt als hij een ontwikkelkit zoekt. Connectiviteit is de primaire factor, genoemd door 47% en dat is in overeenstemming met de toenemende vraag naar kits voor ontwikkelaars die zich bezighouden met het Internet of Things. Handige on-board functies (43%), OS ondersteuning (36%) en processing data breedte en snelheid (36%) zijn ook belangrijk

.

Quintin Komaromy, hoofd strategische marketing bij Element14, zegt: "Uit het rapport blijkt dat ontwikkelkits de dynamiek van de elektronicasector beïnvloeden. Ze zijn een essentieel onderdeel geworden van het elektronica-ontwerp en-productieproces. Engineers experimenteren, testen hun ontwerpideeën, maar nemen deze ideeën ook sneller mee naar de productie dan we ooit eerder zagen. 

Het lijkt erop dat de vraag naar ontwikkelkits sterk zal gaan stijgen en daarom moeten professionele ontwikkelaars toegang hebben tot ontwikkelkits die voldoen aan hun specifieke eisen. Element 14 werkt samen met zijn toeleveranciers aan het onterp en de productie van ontwikkelkits. De portfolio omvat meer dan 2500 actuele ontwikkeltools en -kits."