5 tips om snel aan een baan te komen in de engineering branche

De engineering branche is een competitieve markt waar het soms lastig kan zijn om een baan te vinden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Hieronder staan 5 tips die je helpen snel aan een geschikte baan in de engineering branche te komen. Door gebruik te maken van deze tips, krijg je binnen mum van tijd je droombaan!

Door: Lequal

Maak gebruik van een gespecialiseerde recruiter

In de eerste plaats is het van groot belang om van een recruiter gebruik te maken. Een recruiter is een partij die bekendstaat als verbinder tussen werkgevers en potentiële kandidaten voor een bepaalde vacature voor een baan bij deze werkgevers. Daarbij is het in de engineering branche handig om contact op te nemen met een gespecialiseerde recruiter zoals huxley.com. Dit soort recruiters beschikken namelijk over betere contacten in deze branche, waardoor er meer kansen voor je zullen zijn en ook de kwaliteit van de banen meer aan je eigen eisen zal voldoen.

Werk aan je CV

De tweede tip die we je mee willen geven wanneer je snel aan een baan in de engineering branche wilt komen, is het schrijven van een goede cv. Je cv moet er namelijk professioneel uitzien en ook alle relevante informatie bevatten die je potentiële werkgever nodig heeft om je kandidaatstelling te beoordelen. Zorg dus dat je cv up-to-date is en laat hem ook door een professional controleren als je er zeker van wilt zijn dat hij perfect in elkaar zit.

Schrijf op LinkedIN dat je openstaat voor een nieuwe baan

Verder is het geen slecht idee om op LinkedIN aan te geven dat je openstaat voor een nieuwe baan. Op deze manier word je gevonden door potentiële werkgevers die zoeken naar kandidaten met jouw profiel en specialisme. Meld ook duidelijk aan wat voor soort baan je zoekt, zodat potentiële werkgevers je profiel beter kunnen vinden. Wanneer mensen op je profiel terechtkomen, zullen ze onmiddellijk zien dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en wellicht contact met je opnemen.

Bereid je goed voor op je sollicitatiegesprekken

Tevens is het belangrijk om je goed voor te bereiden op je sollicitatiegesprekken. Oefen met solliciteren bij vrienden of familieleden zodat je er zeker van bent dat je een sterk sollicitatiegesprek kunt afleggen. Zorg daarbij dat je goed begrijpt wat de functie precies inhoudt, zodat je kunt laten zien dat je gemotiveerd bent om de baan te vervullen. Schrijf verder minimaal 10 verschillende vragen op die je verwacht te moeten beantwoorden tijdens het gesprek.

Blijf constant netwerken

Tot slot is het aan te raden om constant te blijven netwerken. Dit betekent dat je actief dient te zoeken naar interessante contacten in de engineering branche; zowel met mensen die bij bedrijven werken waar je interesse in hebt, als met professionals die in eenzelfde veld of een soortgelijke branche werken. Doe dit bijvoorbeeld via netwerkbijeenkomsten, workshops of door je aan te sluiten bij relevante LinkedIn-groepen. Met een groot netwerk heb je zo een baan gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *