Ultraportable led-projector

Optoma introduceert een aantal volledig op led gebaseerde supercompacte projectoren, met een lichtopbrengst van ruim 1000 ANSI lumen.

De ML1000 (bijvoorbeeld) is klein en licht genoeg om dagelijks mee te nemen in je aktetas of bij je laptop. Hij weegt nog geen 1,4 kg, is uitgerust met een HDMI-aansluiting en projecteert een (HD ready ) WXGA-resolutie, heeft een touchpad-interface en een "SRS WOW system" met 2 x 6 watt stereo speakers aan boord.

Als dit nog te veel is, kun je kiezen voor de ML550. Deze compacte lichtgewicht weegt nog geen 380 gram en heeft een lichtopbrengst van ruim 500 ANSI lumen in WXGA-resolutie.

De ML550 maakt, net als de ML1000, gebruik van de nieuwste ledtechnologie, waardoor deze projector een levensduur heeft  van 20 000 uur (dat is zo’n  20 jaar als er gemiddeld 4 uur per dag gebruik van wordt gemaakt).

Beide modellen hebben tevens een ingebouwde media player met ‘Office viewer’, waardoor zonder gebruik van een PC of laptop presentaties kunnen worden weergegeven door gebruik te maken van het interne geheugen, MicroSD card slot of de USB-aansluiting.

De "Mobile High-Definition Link" (MHL)-technologie zorgt voor eenvoudige connectivity met  laptop, PC, game-console of bijvoorbeeld een DVD-speler met HDMI, waarmee zakelijke presentaties en bestanden, foto’s en video’s altijd in optimale instelling worden weergegeven.

Door de ledtechnologie is geen opwarm- of afkoeltijd nodig. Dit maakt deze technologie ook zeer gemakkelijk om te gebruiken als digital signage player. Een ondernemer kan ‘s avonds eenvoudig de stroom onderbreken en de volgende dag bij het aanzetten van de stroom start de projector vanzelf via zijn ingebouwde player weer op waar de dag ervoor was afgesloten en daarbij kunnen deze projectoren in iedere gewenste positie probleemloos werken.

Presentaties vanaf een smartphone of tablet zijn ook eenvoudig door gebruik te maken van de gratis iOS/ Android App "WiFi-Doc", die het mogelijk maakt om draadloos documenten naar de projector te sturen en zelfs de gehele projector te besturen via de bijbehorende WiFi-dongel.

Voor meer gedetailleerde informatie check http://www.optoma.nl/