5 manieren om de kosten van 3D printen te verlagen met Xometry

De snelle diversificatie van 3D printservices en -technologieën heeft de weg vrijgemaakt voor het grootschalige gebruik van additieve productie in verschillende industrieën, variërend van gezondheidszorg tot consumentengoederen. Gezien de verscheidenheid aan opties die nu beschikbaar zijn voor het verkrijgen van 3D-geprinte onderdelen, kan het kiezen van de juiste onderdelen lastiger zijn dan vroeger. Xometry begrijpt echter dat de prijs de belangrijkste factor blijft die de beslissing beïnvloedt.

Als belangrijke speler op het gebied van on-demand productie heeft Xometry de capaciteit en kennis om het productieproces kostenefficiënter te maken, van het ontwerp van het product tot de productie van onderdelen.

  1. Profiteer van gratis levering voor 3D-print projecten

Om de groeiende markt voor 3D printen te ondersteunen, heeft Xometry afgezien van bezorgkosten voor alle bestellingen voor 3D printen in Europa, inclusief het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Zwitserland. Een eenvoudige en effectieve manier om de kosten van al uw 3D-print projecten te verlagen!

  1. Krijg toegang tot verschillende technologieën en materialen op de markt

De eerste manier om de kosten van 3D printen te verlagen is het kiezen van de juiste technologie. Xometry biedt technologieën zoals FDM (Fused Deposition Modeling), MJF (HP Multi Jet Fusion) en SLS (Selective Laser Sintering) waarvan bekend is dat ze goedkoper zijn dan processen zoals SLA, DMLS en Carbon DLS.

Deze processen zijn erg populair en kostenefficiënt omdat ze snel zijn en gebruikt kunnen worden met een grote verscheidenheid aan goedkope en overal verkrijgbare materialen, zoals ASA, ABS, Nylon en Polycarbonaat. Ze zijn ook geschikt voor het produceren van onderdelen in kleine tot middelgrote volumes (MJF) en in bulk (SLS).

Dankzij het Europese netwerk van ruim 2.000 leveranciers heeft Xometry altijd toegang tot grote 3D-print capaciteit en materiaalvoorraad om aan de eisen van allerleiprojecten te voldoen.

Voorbeelden van 3D-geprinte onderdelen geproduceerd door Xometry
  1. Vergelijk prijzen op Xometry’s Instant Quoting Engine

De overvloed aan beschikbare processen en materialen betekent dat een van de beste manieren om kosten te besparen is om ervoor te zorgen dat u de juiste kiest voor uw vereisten. Xometry’s Instant Quoting Engine is een gratis online tool waarmee u alle mogelijke combinaties van 3D-print technologieën, materialen en afwerkingsopties kunt zien.

Om het uit te proberen kunt u simpelweg uw 3D model uploaden naar het beveiligde platform van Xometry. De volgende stap is het selecteren van de verschillende specificaties en te zien hoe de prijs direct verandert op het scherm. Of u nu een offerte nodig heeft voor een prototype of voor de serieproductie van onderdelen, de AI-gebaseerde engine van Xometry kan de kosten van uw project binnen enkele seconden berekenen.

Schermafbeelding van Xometry’s Instant Quoting Engine
  1. Bekijk online ontwerptips en andere bronnen

Xometry biedt verschillende online bronnen, waaronder artikelen over 3D-printen en datasheets van materialen, die u kunnen helpen het maximale uit uw 3D-printproject te halen. Elk stuk content is geschreven door ingenieurs voor ingenieurs om hen te voorzien van nuttige bronnen.

Xometry levert content van hoge kwaliteit om lezers door de complexiteit van 3D printen te leiden. Als u bijvoorbeeld een onderdeel wilt laten maken met behulp van metaal 3D printen  (DMLS), dan moet u het ontwerpadvies lezen dat u zal helpen een foutloos en dus goedkoper onderdeel te maken.

  1. Krijg advies van een deskundig team

Het Xometry team heeft een aantal 3D-printing experts die u kunnen helpen en adviseren bij het kiezen van uw technologie, materiaal en afwerkingsopties in elke fase van het productieproces. Als u een bijzonder complex ontwerp hebt, kunnen de ingenieurs van Xometry uw vragen beantwoorden en u helpen de beste oplossing te vinden op het gebied van kwaliteit, eindresultaat en kosten.