3e Additive World Conference brengt 3D-print industrie samen in Eindhoven

Het aantal toepassingen van 3D printen in de industrie groeit met dubbele cijfers. De engineers ontdekken de unieke eigenschappen van deze nieuwe additieve technologie zoals een grotere vormvrijheid, ontwerp van lichtgewicht en toch stijve constructies, geïntegreerde samenstellingen, geoptimaliseerde temperatuurbeheersing en een verkorting van het innovatieproces. De 3e editie van de Additive World Conference die op 4 en 5 maart op de High Tech Campus in Eindhoven wordt gehouden biedt industriële professionals een compleet overzicht van de ontwikkelingen, technologie, materialen, nieuwe business modellen en praktische voorbeelden van ervaringsdeskundigen.

De conference is dit jaar voor het eerst verspreid over 2 dagen en omvat tevens een award-diner, een masterclass over het maken van business-cases voor 3D-printing, bezoek aan de RapidPro Industrial beurs én een bezoek aan de proeffabriek van AddLab.  

De sprekers voor de plenaire eerste dag vormen een internationale mix van experts met cases en kennis uit verschillende industrieën: lucht- en ruimtevaart technologie, medische systemen, consumentenproducten en machinebouw. Alle stappen in het additive manufacturing proces komen aan bod. Van ontwerp en simulatie tot productie, kwaliteitscontrole en nabewerkingen. Zo komt de Amerikaanse prof. Brent Stucker naar Eindhoven, hij is één van de meest ervaren deskundigen op het vakgebied van additive manufacturing en gaf als voorzitter van de standaardisatiecommissie ASTM 42 richting aan de industrialisatie. Tijdens de conference schetst hij de jongste trends en vertelt hij over zijn 3D-simulatie start-up 3DSIM.

 Masterclass

Andere bijdragen zijn bijvoorbeeld van SigmaLabs’ CEO Mark Cola over de in-process controle die zij voor GE Aviation en Honeywell uitvoeren maar ook van Arcam, Philips en Sirris. Op de tweede dag verzorgt de 3D-printtechnologieconsultant Econolyst een masterclass over het maken van een bedrijfsspecifieke business-case voor industrieel 3D-printen. Veel industriële bedrijven zijn hier immers mee bezig en kunnen wel een blauwdruk en inspirerende voorbeelden gebruiken.  

De Additive World Conference is voornamelijk gericht op beslissers uit de industrie en biedt een unieke kans om te worden bijgepraat over de actuele stand van zaken rondom 3D-printen. Zij krijgen zo antwoord op de vraag welke rol additive manufacturing kan gaan spelen in hun bedrijven en hoe zij hierop kunnen inspelen.

Een groot aantal industriële partners ondersteunt de conference zoals Cecimo, Brainport Industries, Federatie Productie Technologie, Dutch Institute World Class Maintenance en Sirris maar ook ontwikkelingsmaatschappijen BOM, LIOF en Brainport Development.

Het programma en meer informatie over deze conferentie is te vinden op www.additiveworld.com