3D-scanner van MakerBot leverbaar in oktober (video)

Volgende maand start MakerBot, fabrikant van 3D-printers, met de levering van een 3D-scanner. De ‘MakerBot Digitizer’, zoals het apparaat gaat heten, kan objecten inscannen tot 2 mm nauwkeurig en kanop details herkennen tot een halve millimeter.

De futuristisch ogende Digitizer heeft een rond platform, waarop objecten geplaatst kunnen worden die je wilt inscannen. In te scannen objecten mogen niet groter zijn dan 20 cm en liever ook niet glanzend, harig of te donker.

Naadloos

et de Digitizer kun je van veel objecten een naadloze 3D-kopie maken. MakerBot CEO Bre Pettis ziet toepassingen voor de professional en de hobbuïst: "Voor professionals betekent dit dat je een vliegende start kunt maken met je ontwerpproces, omdat je niet vanaf nul hoeft te beginnen. En voor creatievelingen thuis betekent dit dat je de nieuwe mogelijkheden van 3D-scannen kunt verkennen en wonderlijke ontwerpen kunt maken die je zelf kunt printen met je MakerBot en online kunt delen via Thingiverse.com"

Geen hamburgers

MakerBot maakt via een FAQ duidelijk dat het scannen en printen van dingen als eetbare hamburgers er voorlopig niet in zal zitten. Nogal logisch voor techneuten, maar het geeft wel aan wat een kloof er nog steeds bestaat in de kennis van het gewone publiek op het gebied van deze technologie.

MakerBot maakt ook duidelijk dat de 3D-printmarkt nu vooral nog gericht is op de technisch onderlegden of de chronisch ongeduldigen. MakerBot zet de Digitizer neer als een machine die ideaal is voor "early adopters, mensen die graag experimenteren en pioniers op het gebied van desktop 3D-scannen."

De prijs? Voor de MakerBot Digitizer is de verwachte verkoopprijs 1400 dollar, ongeveer 1.060 euro. Wil je jouw creaties ook kunnen printen, dan komen daar natuurlijk nog wel de kosten voor een 3D-printer bij.

 

bron: Singularity Hub