3D-printer voor beste 3D-ontwerp in DesignSpark Challenge

RS Components organiseert de DesignSpark Challenge, waarin alle engineers ter wereld hun ontwerpvaardigheden tegen elkaar inzetten met gebruik van de gratis 3D-ontwerpsoftware DesignSpark Mechanical, die is ontwikkeld in samenwerking met SpaceClaim.

Elke engineer (professional en hobbyist) kan meedingen met een innovatief, origineel ontwerp, met als uitgangspunt mobiliteit, toegankelijkheid of duurzaamheid. Het doel van de DesignSpark Challenge is om alle engineers aan te sporen om DesignSpark Mechanical in de praktijk te testen om de eenvoud van de software te ervaren. De engineer met het meest populaire ontwerp, waarover gestemd wordt door de DesignSpark-community, zal een prijs van £ 5000 ontvangen, plus de allereerste Ormerod 3D-printer gemaakt door RepRapPro. De tweede prijs (£ 2500) wordt twee keer uitgeloofd.

Om deel te nemen aan de prijsvraag, hoeven deelnemers alleen maar de gratis DesignSpark Mechanical software te downloaden op www.designspark.com/mechanical, een 3D-representatie van hun ontwerp te maken, en het ontwerp te uploaden naar DesignShare, waar elk idee zal worden gepost en waar gestemd zal worden. Alle ontwerpen moeten ingediend zijn vóór 18:00 uur op 22 november 2013.

Afgelopen maand waren volgers op DesignSpark.com en sociale media er getuige van dat enkele top-engineers en -uitvinders de creatieve bal aan het rollen brachten in het Museum of Science and Industry in Manchester. Ze  kregen de opdracht om met DesignSpark Mechanical een wereldidee te ontwerpen in slechts 48 uur. Aan het einde van de uitdaging toonde elk van de vier teams een 3D-geprint prototype van hun ontwerp. Daarmee toonden ze aan dat met deze gemakkelijk te gebruiken 3D-ontwerptool supersnelle resultaten kunnen worden bereikt, waarbij de gemiddelde ontwerpcyclus met dagen of zelfs weken wordt ingekort.

Meer details over deelname aan de prijsvraag van DesignSpark Mechanical zijn te vinden op: http://designshare.designspark.com/eng/partners/view/designspark-design-challenge