Siemens bouwt Sloecentrale

Delta en Electricité de France (EDF) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw en exploitatie van de Sloecentrale in Vlissingen-Oost. Tevens hebben ze de opdracht getekend voor de bouw en onderhoud van de Sloecentrale door Siemens.  Al in 2004 meldde Delta de bouw van de Sloecentrale officieel aan voor Europese aanbesteding en in april 2006 […]

Delta en Electricité de France (EDF) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw en exploitatie van de Sloecentrale in Vlissingen-Oost. Tevens hebben ze de opdracht getekend voor de bouw en onderhoud van de Sloecentrale door Siemens

Al in 2004 meldde Delta de bouw van de Sloecentrale officieel aan voor Europese aanbesteding en in april 2006 is de aanvraag voor het maken van een aanbieding naar de vier gekwalificeerde partijen gestuurd. De bouw van de centrale in Vlissingen-Oost kan voor de zomer van 2007 starten. De volledige bouwperiode neemt ongeveer twee jaar in beslag, zodat in 2009 de centrale in bedrijf kan gaan.

De Sloecentrale wordt een moderne, gasgestookte elektriciteitscentrale, die een vermogen levert van ongeveer 870 megawatt, vergelijkbaar met de elektriciteitsbehoefte van ruim twee miljoen huishoudens. De Sloecentrale voldoet aan strenge Europese milieu-eisen en zal een topprestatie leveren ten aanzien van het geleverde rendement. Hierdoor zal de uitstoot van het broeikasgas CO2 aanzienlijk lager liggen dan bij de traditionele kolen- en gasgestookte centrales.
De Sloecentrale is één van de eerste centrales die wordt gebouwd sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2000. Tijdens de bouw levert de centrale naar schatting aan 700 mensen werk. Wanneer de centrale in gebruik is genomen, zullen zo’n 35 mensen de centrale 24 uur per dag, 7 dagen per week, in bedrijf houden.

Met het bouw- en onderhoudscontract is een bedrag gemoeid van € 550 miljoen.