MIT-subsidieregeling weer open

Vanaf half april 2018 gaat de MIT-subsidieregeling weer open voor het MKB. De regeling is bedoeld voor innovatieve haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten.

De MIT is een landelijke regeling die per regio wordt uitgevoerd. Regio Zuid (provincies Limburg, Brabant, Zeeland) en de provincie Zuid-Holland hebben de openstellingen al bekendgemaakt. Andere regio’s zullen snel volgen.

Haalbaarheidsprojecten

Een haalbaarheidsproject brengt de technische en economische risico’s in kaart van een voorgenomen innovatieproject (haalbaarheidsstudie). De beoordeling gaat op volgorde van binnenkomst. De maximale subsidie is 25.000 euro.

R&D Samenwerkingsprojecten

Open van 2 juli tot en met 6 september 2018
Hier gaat het om projecten van samenwerkende mkb-bedrijven, eventueel samen met een kennisinstelling. Een MIT-R&D-samenwerkingsproject is gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Het project bestaat uit industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling. De maximale subsidie bedraagt 350.000 euro. De beoordeling gaat hier om kwaliteit, innovativiteit, businesscase en kracht van de samenwerking.