Electronica voor een groene planeet

CD systems uit Noordwijkerhout heeft een Essemtec Fox high-end bestuckingsmachine aangeschaft die de modernste hard- en software gebruikt en de hoogste kwaliteit kan garanderen voor alle soorten producten.

Hierbij heeft de machine een laag energieverbruik (750W) in een plaats besparend ontwerp. Ook de reflow oven heeft een verbruik van slechts 6,1kW voor kwalitatieve inline soldeerresultaten.

CD systems ontwikkeld en produceert elektronica van prototype tot massaproductie voor duurzame industrieën en toepassingen, inclusief hardware, software, behuizingen en ondersteuning. Het productgamma gaat van microprocessor PCB’s tot controllers voor stappenmotoren. Om aan de snel veranderende eisen van de markt tegemoet te kunnen komen, erkende het management dat het niet genoeg is om een idee te hebben, maar dat je ook de juiste tools en apparatuur in huis moet hebben om ze om te zetten in volledige werkende oplossingen, zonder de extra stap van externe partners en productie.

"Deze investering omvat een volledige inline opstelling met het Essemtec Fox Pick & Place systeem, handling en een reflow oven RO300FC met een laag verbruik." zegt Tom Van Tongelen, zaakvoerder van Smd-Tec. "Hun one stop shop oplossing is een premium dienst die de markt ten goede komt en een algehele boost geeft aan de technologie in onze regio."