Cobot met YouRing geeft alarm bij aanraking

Olmia Robotics heeft zijn assortiment toebehoren voor CoBots uitgebreid met de YouRing. Deze sensor verhoogt de veiligheid in interactie tussen mens en machine door alarm te geven bij aanraking. Dit kan in de vorm van licht of geluid.

Lichteffecten kunnen roterend, knipperend of kleur-veranderend zijn (in regenboogkleuren). De toon en toonhoogte van de zoemer is ook programmeerbaar. Hiermee is het mogelijk effecten te programmeren per robotstatus (veiligheidsstop, waarschuwing, etcetera).

De YouRing is draadloos. Je monteert hem tussen de robotarm en zijn end effector. Het apparaat is uitgerust met twee knoppen:

  • Een knop om de freedrive-modus in te schakelen, zodat je de knop op de teach pendant niet ingedrukt hoeft te houden en dus een hand vrij hebt voor het bewegen van de robotarm.
  • Een knop met een scriptfunctie om specifieke functies uit te voeren, bijvoorbeeld om een digitale uitgang te activeren of om de robot een handmatige invoer te geven zodat hij een gepauzeerde taak voortzet.

www.olmia-robotics.nl