EO

Bioplasticfabriek van BASF en Avantium met drie jaar vertraagd

18 januari 2018 om 13:09 uur -

De Antwerpse fabriek van Synvina, de joint venture tussen Avantium en BASF, loopt vertraging op en zal pas in 2023 of 2024 operationeel zijn

De komst van de Synvina bioplasticfabriek in Anwerpen loopt vertraging op. Deze joint venture tussen Avantium en BASF verlengt de pilotfase om problemen in het productieproces op te lossen. De bioplasticfabriek zal nu operationeel zijn in 2023 of 2024, zo meldt Avantium.

De fabriek gaat op commerciële schaal FCDA produceren, een grondstof voor de biokunststof PEF (polyethylene-furanoate, een duurzaam alternatief voor PET). De grondstof wordt gemaakt uit fructose uit rietsuiker, maïs en tarwe. Een haalbaarheidsstudie heeft al aangetoond dat de eigenschappen van het product goed zijn en dat er ook vraag is. Maar bepaalde stappen in het technische proces moeten worden verbeterd.

 

"Het vertrouwen van Avantium, BASF en Synvina in de eigenschappen van het product is groot en het marktpotentieel is alleen maar gegroeid sinds Synvina is opgericht. Het is niet ongewoon technische uitdagingen tegen te komen in dit soort innovatieve technologieën", aldus zo schrijft ceo Tom van Aken van Avantium in een persbericht.


De partijen zeggen er vertrouwen in te hebben dat de problemen zullen worden opgelost. Van Aken verwacht dat de bioplasticfabriek nu operationeel zal zijn in 2023 of 2024. De fabriek krijgt een productiecapaciteit van vijftig duizend ton per jaar.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Basf Nederland
 

Gerelateerd nieuws

UT en Clear Flight Solutions winnen ‘anti-drone-competitie’ DroneClash

Drone UT sterkst in luchtgevecht

De Universiteit Twente en UT-start-up Clear Flight Solutions hebben de eerste editie van DroneClash gewonnen. In deze wedstrijd moesten teams anti-drone-maatregelen bedenken en in een gevecht de drones van de…

Op weg naar lichte robotpakken

Op weg naar lichte robotpakken (video)

Robots die mensen helpen bij het bewegen, ontwikkelen zich van starre exoskeletten naar flexibele pakken met een slimme aansturing. Dat verwacht professor Herman van der Kooij van de Universiteit Twente. Hij leidt het…

Kedeng, kedeng 2.0

De Sprinter uit de printer

Run2Rail onderzoekt of frames met koolstofvezel en het 3Dprinten van kritische delen resulteert in draaistellen die railvoertuigen lichter, stiller, comfortabeler en betrouwbaarder maken.

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Product van de maand

RSS
Veilig heksysteem PSENmlock

Het heksysteem PSENmlock biedt een veilige vergrendeling en veilige sluiting in slechts één product. De PSENmlock...

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

20 februari 2018, Vianen

Theoriedag werken met ISO 13849-1 (PL) en IEC 62061 (SIL)

Training bij Pilz

21 februari 2018, Vianen

Workshop werken met ISO 13849-1 (PL) praktijkdag

Training bij Pilz

26 februari 2018, Markelo (NL)

Altium Advanced Training (Altium Designer 17)

Meer agendapunten »