Zonnepaneel maakt drinkwater uit lucht

Hydropanel van Zero Mass Water gebruikt zonne-energie om water uit de lucht te halen. Vervolgens worden uit cartridges mineralen aan het water toegevoegd om het dorstlessend te maken. Het hydropaneel was genomineerd voor de Innovation Award op de CES.

De centrale delen van het paneel zitten vol zonnecellen die elektriciteit genereren voor de ventilator, de pomp en de elektrische onderdelen. Aan de zijkanten wordt de zonnewarmte gebruikt om water te destilleren uit de omgevingslucht. Dit kan ook zeer droge lucht zijn, zoals bijvoorbeeld in de woestijn.

Woestijnkever

Hoe het proces precies in zijn werk gaat, geeft Zero Mass Water niet prijs, maar wij vermoeden dat ze het kunstje hebben afgekeken van de Namibische woestijnkever die ochtenddauw op zijn schild laat condenseren en zo elke dag een slokje water genereert.

Het primaire product is aqua-dest, maar dat lest mensendorst niet en mist ook mineralen die we nodig hebben en meestal via water tot ons nemen. Daarom worden deze er kunstmatig aan toegevoegd.

Het systeem produceert 4 tot 10 liter water per dag. Zero Mass Water kan op afstand checken hoeveel water elk paneel produceert en hoe zuiver het water is.