EO

FME over Brexit: ‘No deal is een no go’

11 januari 2018 om 10:29 uur

In een gesprek met Eurocommissaris Michel Barnier afgelopen dinsdag heeft FME-voorzitter en vice-voorzitter van Ceemet Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink gepleit voor een soft Brexit. Een goed handelsakkoord is van groot belang voor het Nederlandse bedrijfsleven. “No deal is een no go, anders zijn er alleen maar verliezers”.


In maart 2019 treedt het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Over de mogelijke gevolgen hiervan vond een overleg plaats bij VNO-NCW onder leiding van Ab van der Touw, vice-voorzitter van VNO-NCW en FME.

 

Niet alleen de krenten

Barnier schetste het proces en de scenario's van de onderhandelingen waarbij het uiteindelijk aan de Britten is om duidelijke keuzes te maken. Hij liet weten dat hij niet van plan is om de Britten alle krenten uit de pap te laten halen.

 

Nederland wordt betrokken

Hij ging in op het verzoek van FME-voorzitter Dezentjé Hamming om als industrie betrokken te worden bij de onderhandelingen in de komende periode. Het was voor Barnier glashelder hoe hard landen als Nederland, geraakt kunnen worden door de Brexit.

 

Glashelder

Barnier zegde toe om in overleg te blijven met de Nederlandse ondernemersorganisaties. "Ik kom graag terug. Door structureel contact te houden kunnen we inzichten uit de verschillende sectoren van de economie gebruiken", aldus Barnier. Een vervolgontmoeting met zijn team wordt door VNO-NCW en MKB-Nederland op korte termijn georganiseerd.

 

 

Gerelateerd nieuws

Kritiek technologiesector op groeistop UT

Kritiek technologiesector op groeistop UT

Het voornemen van de Universiteit Twente om niet verder te groeien dan tot 12.000 studenten, is niet goed gevallen bij regionale technologiebedrijven en bij de werkgeversorganisatie FME. Ze vrezen een rem op hun eigen…

In 2017 laagste aantal faillissementen van deze eeuw

In 2017 laagste aantal faillissementen van deze eeuw

Afgelopen jaar zijn 3290 bedrijven en instellingen failliet verklaard (exclusief eenmanszaken). Dat is het laagste aantal sinds het jaar 2000.

Naleving Europese regels voor chemische stoffen verbeterd

Naleving Europese regels voor chemische stoffen verbeterd

Vergeleken met het jaar 2013 is er in 2016 een duidelijke verbetering zichtbaar in registratie van gevaarlijke stoffen bij bedrijven. Dit blijkt uit het rapport Toezicht op productie en gebruik van chemische stoffen in…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

27 februari 2018, Neurenberg

Embedded World 2018

It's a smarter world: Tentoonstelling en conferentie

7 maart 2018, De Kuip, Rotterdam

Telecom Infra Event

Het Telecom Infra Event is een platform voor informatie over netwerken, de telecom infrastructuur.

Meer agendapunten »