EO

In 2017 laagste aantal faillissementen van deze eeuw

11 januari 2018 om 09:58 uur

Afgelopen jaar zijn 3290 bedrijven en instellingen failliet verklaard (exclusief eenmanszaken). Dat is het laagste aantal sinds het jaar 2000.


In 2013 bereikte het aantal faillissementen een piek van 8376. Daarna is het vier jaar achter elkaar afgenomen, in totaal met bijna 61%. In 2017 ligt het aantal faillissementen een kwart lager dan in 2016.

 

Industrie

In bijna alle bedrijfstakken is het aantal faillissementen gedaald. In de industrie nam het af van 334 naar 245, een daling van 27%. Net als in voorgaande jaren zijn de meeste faillissementen van bedrijven en instellingen uitgesproken in de handel, namelijk 693. Ook hier daalde het aantal faillissementen echter aanzienlijk, namelijk met 259 (27%). Absoluut gezien was de daling het sterkst in de financiële dienstverlening.


Per provincie

In bijna alle provincies zijn minder bedrijven failliet verklaard in 2017. Het grootst was de daling in Noord-Holland met 247 bedrijven (31%). Relatief gezien was de grootste daling in Friesland met 63%.

 

De provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Noord-Holland tellen de meeste bedrijven. In Noord-Brabant en Zuid-Holland bedroeg de daling van het aantal faillissementen respectievelijk 162 (22%) en 150 (18%).

 

Gerelateerd nieuws

FME over Brexit: ‘No deal is een no go’

FME over Brexit: ‘No deal is een no go’

In een gesprek met Eurocommissaris Michel Barnier afgelopen dinsdag heeft FME-voorzitter en vice-voorzitter van Ceemet Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink gepleit voor een soft Brexit. Een goed handelsakkoord is van groot…

“We moeten samen Nederland techproof maken”

“We moeten samen Nederland techproof maken”

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink heeft op BNR-radio gereageerd op de CBS cijfers van vorige week, waaruit blijkt dat het tekort aan personeel in de industrie oploopt.

Oplopend personeelstekort in vergrijzende industrie

Oplopend personeelstekort in vergrijzende industrie

Volgens de ondernemers in de industrie loopt het tekort aan personeel op. Aan het begin van het vierde kwartaal van dit jaar meldde bijna 16% van de industriebedrijven dat personeelstekort de productie belemmert. Sinds…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

23 januari 2018, Vianen

Certified Machinery Safety Expert (CMSE)

Training bij Pilz. Trainingsdagen: 23, 24, 30 en 31 januari 2018

1 februari 2018, Vianen

CE-Markering, de basis

Training bij Pilz

27 februari 2018, Neurenberg

Embedded World 2018

It's a smarter world: Tentoonstelling en conferentie

Meer agendapunten »