EO

Nieuwe lerarenopleiding Science & Technology

09 januari 2018 om 09:41 uur

Dit jaar is de nieuwe deeltijd lerarenopleiding Science & Technology van start gegaan bij Fontys in Tilburg. En komend studiejaar wordt de opleiding al verder uitgebreid. Vanaf 1 september kan men ook instromen in de voltijdvariant en kan je kiezen of je naar Tilburg of Sittard gaat. Kennismaken kan tijdens de open dag op 28 januari.


De nieuwe opleiding leidt studenten op tot een bètabrede professional in het voortgezet onderwijs. Studenten leren het bèta-onderwijs in samenhang vorm te geven. Dit betekent dat zij aansprekend onderwijs leren verzorgen door de theorie te verbinden met de praktijk. Om dit te bewerkstelligen wordt samengewerkt met bedrijven, maatschappelijke instellingen en vakexperts van de vakken techniek, biologie, scheikunde en natuurkunde. Als aankomend docent ontwikkelt de student oog voor de bèta-talenten van zijn leerlingen en bereidt hij hen voor op een succesvolle studie en loopbaan in bèta-technologie.


Als leraar Science & Technology word je niet opgeleid voor de bestaande bèta-vakken, maar die van de toekomst. Verschillende scholen bieden deze vakken al aan: science, onderzoek en ontwerpen bijvoorbeeld. Deze leraar kan programma's ontwikkelen en de kar trekken voor het vormgeven van toekomstig bèta-onderwijs.

 

Gerelateerd nieuws

Mogelijkheden IoT groeien met nieuw ‘digitaal brein’

Mogelijkheden IoT groeien met nieuw ‘digitaal brein’

Terwijl we enerzijds berichten ontvangen over de gevaren van IoT, worden er anderzijds ook doorbraken geboekt. Zoals de vondst van een gemakkelijk printbare memistor die werkt slechts 5V op en die data langer dan tien…

China innovatiever dan EU+VS+Japan+Korea

China innovatiever dan EU + VS + Japan + Korea

Chinese bedrijven hebben in 2016 meer patenten, merknamen, en ontwerpen laten registreren dan bedrijven in Europa, de Verenigde Staten, Korea en Japan samen. Dat blijkt uit het World Intellectual Property Indicators …

Alternatief voor 3D-printproces levert producten op met meer functionaliteiten (video)

Alternatief voor 3D-printproces levert producten op met meer functionaliteiten (video)

Onderzoekers aan de TU Delft werken aan een alternatief voor 3D-printen waarmee je producten kunt maken die over veel meer functionaliteiten beschikken.

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

27 februari 2018, Neurenberg

Embedded World 2018

It's a smarter world: Tentoonstelling en conferentie

7 maart 2018, Veldhoven, Koningshof

Rapid Pro 2018

Vakbeurs en congres

Meer agendapunten »