EO

Robot kan bijna achter de kassa (video)

08 januari 2018 om 11:28 uur

Het kassameisje kan bijna met pensioen. Want hoe veelvormig en chaotisch een lopende band ook is, er is nu een robot die de meest uiteenlopende voorwerpen kan oppakken en scannen.


De robot is ontwikkeld door Ocado, een Amerikaanse online supermarkt, die hem gebruikt om items uit grote kratten te pakken en te verdelen over kleinere dozen.


Hij beschikt over een 3D camera waarmee hij zoekt naar een vlak oppervlak op de boodschappen en een arm met een zuignap die ze oppakt, langs de scanner haalt, en voorzichtig in de doos zet.


Volgens onderzoeksleider Graham Deacon kan het eerste exemplaar een paar duizend items uit Ocado's 50.000 producten grote assortiment aan. De rest is poreus, heeft geen plat vlak dat groot genoeg is, of is te zwaar. Het team werkt echter al aan ‘grijpers' die ook bananen en flessen wijn kunnen oppakken.

 

Gerelateerd nieuws

Mijlpalen in 3D-Printing

Mijlpalen in 3D-printing

Wie had tien jaar geleden gedacht dat je serieus materieel zou kunnen 3D-printen? Inmiddels wordt het gedaan. Onlangs zijn een offshore-haak, een scheepsschroef en een compressorwiel geslaagd voor alle tests.

Frencken’s Future wint Eindhovense First Lego League

Frencken’s Future wint Eindhovense First Lego League

Het team Frencken’s Future heeft afgelopen zaterdag de eerste prijs gewonnen tijdens de First Lego League in Eindhoven. Het team bestaat uit vijf enthousiaste jongens; Mick, Noah, Bas, Simon en Deniz. Zij zijn kinderen…

Supergoedkope 3D-echo

Supergoedkope 3D-echo

Een plastic dopje waarin her en der gaatjes zijn geprikt. Met deze ogenschijnlijk simpele aanpassing kunnen hoge kwaliteit 3D-echo’s worden gemaakt, voor veel minder geld. Dat blijkt uit onderzoekers aan het Erasmus MC…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

27 februari 2018, Neurenberg

Embedded World 2018

It's a smarter world: Tentoonstelling en conferentie

7 maart 2018, Veldhoven, Koningshof

Rapid Pro 2018

Vakbeurs en congres

Meer agendapunten »