EO

Lekker swingen en goed slapen

03 januari 2018 om 15:27 uur

Lekker swingen en goed slapen. Daarvoor zijn crowdfunders wel voor te porren. En slim design voor de kleinbehuisde.


Via de Crowdfunding Dutch Design pagina op Kickstarter kon je tijdens en na afloop van Dutch Design Week innovatieve producten van Nederlandse ontwerpers steunen. En vier van hen hebben hun doel behaald en kunnen aan de slag met de productie van hun concept.

 

Swingen

De eerste innovatieve tool die binnenkort op de markt verschijnt, is de Wiggle Kit van OWOW, die het voor zangers en zangeressen mogelijk maakt om zelf live-effecten on stage toe te voegen aan hun performance.Ze hoeven daartoe slechts te bewegen met een apparaatje in hun hand.

 

Slapen

Somnox ontwikkelde in samenwerking met beddenfabrikant Auping een slaap-robot die mensen met een slaapprobleem helpt om in slaap te vallen. Slapen doet namelijk slapen: je valt eerder in slaap als je tegen een slapend persoon aan kan kruipen. De ademhaling van de slaper brengt die van de wakkere ook tot rust, met slaap als gevolg. Dit effect doet de robot na.

 

Slapen-plus-plus

Ook ‘wekker-plus-plus' Circa haalde zijn doel. Circa is gekoppeld aan sensoren op je matras, die informatie doorgeven over jouw slaappatroon. Zo wordt je niet alleen gewekt op een gunstig moment in jouw slaapcyclus, maar kun je ook leren over hoe jij slaapt en wat bij je past.

 

Slim design

Sander Lorier tot slot, ontwierp de multifunctionele Hybrid chair. Deze stoel gaat ruimtegebrek tegen door eenvoudig te transformeren van bureau- in loungestoel. 

 

Meer info over Crowdfunding Dutch Design.
 

 

Gerelateerd nieuws

Mijlpalen in 3D-Printing

Mijlpalen in 3D-printing

Wie had tien jaar geleden gedacht dat je serieus materieel zou kunnen 3D-printen? Inmiddels wordt het gedaan. Onlangs zijn een offshore-haak, een scheepsschroef en een compressorwiel geslaagd voor alle tests.

Frencken’s Future wint Eindhovense First Lego League

Frencken’s Future wint Eindhovense First Lego League

Het team Frencken’s Future heeft afgelopen zaterdag de eerste prijs gewonnen tijdens de First Lego League in Eindhoven. Het team bestaat uit vijf enthousiaste jongens; Mick, Noah, Bas, Simon en Deniz. Zij zijn kinderen…

Organische elektronica nu sneller en preciezer te maken

Organische elektronica nu sneller en preciezer te maken

Veel organische elektronica, zoals flexibele zonnecellen, wordt gemaakt door een dun laagje vloeistof aan te brengen waarin een polymeer is opgelost. De verdamping van de vloeistof is bepalend voor de dikte van het…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

27 februari 2018, Neurenberg

Embedded World 2018

It's a smarter world: Tentoonstelling en conferentie

7 maart 2018, Veldhoven, Koningshof

Rapid Pro 2018

Vakbeurs en congres

Meer agendapunten »