EO

Frencken’s Future wint Eindhovense First Lego League

21 december 2017 om 11:31 uur

Het team Frencken’s Future heeft afgelopen zaterdag de eerste prijs gewonnen tijdens de First Lego League in Eindhoven. Het team bestaat uit vijf enthousiaste jongens; Mick, Noah, Bas, Simon en Deniz. Zij zijn kinderen van personeelsleden van Frencken Mechatronics uit Eindhoven.


Frencken's Future werd in alle categorieën eerste van de 40 deelnemende teams. Dit betekent dat het team doorgaat naar de Benelux-finale op 3 februari 2018 in Leeuwarden waar ze de strijd zullen aangaan met de beste teams uit Nederland en België.

 

Het First Lego League kent drie onderwerpen; project, robot en core values. De bedoeling van het project is dat de kinderen onderzoek doen naar een probleem en daar een oplossing voor bedenken. Het algemeen thema dit jaar is ‘Hydro Dynamics': een thema waar je leert over water.

 

Projectonderzoek

Frencken's Future's projectonderzoek ging over de watervervuiling in de Nigerdelta. Met hulp van een Nigeria- en een olie-expert hebben ze een innovatieve oplossing bedacht om de rivieren weer olievrij en minder vuil te maken. Zo maakten ze gebruiken van eb en vloed in de rivieren om de vervuiling af te romen en werd dit mengsel vervolgens in een ketel verhit en werd het water middels verdamping van de olie gescheiden. De restolie werd weer gebruikt als brandstof voor het verwarmingsproces waardoor een efficiënt en autonoom systeem ontstond.

 

Robot

Met de zelfgebouwde Lego robot werden missies volbracht op de wedstrijdtafel. Frencken's Future's robot heeft een intelligent kleurendetectiesysteem waardoor de verschillende missies automatisch met het juiste programma werden doorlopen.

 

Core values

Bij de core values gaat het om teamwork en het delen met anderen. De jongens hebben een teamopdracht uitgevoerd en met enthousiasme verteld over hun ervaringen en de manier waarop zij met andere team hebben samengewerkt.

 

Tien jaargangen

De First Lego league maakt kinderen en jongeren enthousiast voor wetenschap en techniek. Middels het pitchen van hun creatieve uitvindingen en door het bouwen van een Lego-robot zetten ze hun innovatieve skills in de etalage. Al 10 edities lang komen zo'n 400 kinderen naar de Fontys campus om met en tegen elkaar te strijden. De regiofinale Eindhoven maakt onderdeel uit van de mondiale robotcompetitie First Lego Leauge.

 

 

 

Gerelateerd nieuws

Mogelijkheden IoT groeien met nieuw ‘digitaal brein’

Mogelijkheden IoT groeien met nieuw ‘digitaal brein’

Terwijl we enerzijds berichten ontvangen over de gevaren van IoT, worden er anderzijds ook doorbraken geboekt. Zoals de vondst van een gemakkelijk printbare memistor die werkt slechts 5V op en die data langer dan tien…

Robot vindt mens maar lastig

Robots vinden mensen maar lastig - en dat moet anders

Robots die lekker bezig zijn de hele dag dezelfde taak uit te voeren, vinden het vaak maar lastig als de mens hun daarbij stoort met aanwijzingen over hoe het beter kan. Zodra de mens de bot de rug toekeert, gaat die…

Controle over spin-richting in grafeen

Controle over spin-richting in grafeen

Onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn erin geslaagd om de elektronenspin in grafeen te manipuleren. Ze gebruiken hiervoor molybdeen diselenide.

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

27 februari 2018, Neurenberg

Embedded World 2018

It's a smarter world: Tentoonstelling en conferentie

7 maart 2018, Veldhoven, Koningshof

Rapid Pro 2018

Vakbeurs en congres

Meer agendapunten »