EO

Fraunhofer ontwikkelt assemblage machine fotonica-chips (video)

18 december 2017 om 13:30 uur

Het Fraunhofer Project Center op de campus van de Universiteit Twente gaat een micro-assemblage machine ontwikkelen voor fotonische chips. Dit is een belangrijke stap voor de productie van kleine series naar grootschalige productie.


Fotonische schakelingen zijn nu nog vaak ‘high-end' toepassingen in kleine series. Dat kan snel veranderen, bijvoorbeeld als fotonische chips op grote schaal toegepast gaan worden in 5G netwerken. Het succes van opschalen valt of staat met een productietechniek om de fotonische componenten kosteneffectief te assembleren en verpakken. Dat is een compleet andere techniek dan voor elektronica-chips; het gaat bijvoorbeeld over het verbinden van glasfibers met fotonische schakelingen.

 

Mid-volume

Het Fraunhofer Project Center gaat hiervoor een machine ontwikkelen en begeleidt de nieuwe onderneming PHIX Photonics Assembly met kennis van nieuwe productieprocessen. Het bedrijf denkt eerst aan ‘mid-volume' series tussen 1000 en 100.000. Op termijn verwacht PHIX naar miljoenenseries te kunnen groeien.

 

Modulair

Tijdens de MicroNano Conferentie , op 12 en 13 december in de Beurs van Berlage in Amsterdam, toonde Fraunhofer al enkele modules van de machine. Dankzij de modulaire opbouw is de machine aan te passen aan de toepassing: fotonische componenten zijn bijvoorbeeld ook te koppelen aan vloeistofchips (lab-on-a-chip systemen) of micromechanische sensoren.

 

 

Gerelateerd nieuws

Mijlpalen in 3D-Printing

Mijlpalen in 3D-printing

Wie had tien jaar geleden gedacht dat je serieus materieel zou kunnen 3D-printen? Inmiddels wordt het gedaan. Onlangs zijn een offshore-haak, een scheepsschroef en een compressorwiel geslaagd voor alle tests.

Kritiek technologiesector op groeistop UT

Kritiek technologiesector op groeistop UT

Het voornemen van de Universiteit Twente om niet verder te groeien dan tot 12.000 studenten, is niet goed gevallen bij regionale technologiebedrijven en bij de werkgeversorganisatie FME. Ze vrezen een rem op hun eigen…

Mogelijkheden IoT groeien met nieuw ‘digitaal brein’

Mogelijkheden IoT groeien met nieuw ‘digitaal brein’

Terwijl we enerzijds berichten ontvangen over de gevaren van IoT, worden er anderzijds ook doorbraken geboekt. Zoals de vondst van een gemakkelijk printbare memistor die werkt slechts 5V op en die data langer dan tien…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

23 januari 2018, Vianen

Certified Machinery Safety Expert (CMSE)

Training bij Pilz. Trainingsdagen: 23, 24, 30 en 31 januari 2018

1 februari 2018, Vianen

CE-Markering, de basis

Training bij Pilz

27 februari 2018, Neurenberg

Embedded World 2018

It's a smarter world: Tentoonstelling en conferentie

Meer agendapunten »