EO

Nederlandse innovaties op Semicon Japan

18 december 2017 om 12:16 uur -

Nederlandse innovaties op Semicon Japan

Semicon Japan kende dit jaar voor het eerst een delegatie onder de Nederlandse vlag. De Nederlandse halfgeleider- en hightechindustrie heeft zich nadrukkelijk gepresenteerd als excellente partner in de internationale waardeketen.

Semicon Japan is één van de grootste internationale beurzen voor de halfgeleider industrie. De beurs in Tokio trok dit jaar zo'n 65.000 bezoekers, waaronder enkele duizenden vertegenwoordigers uit China, Taiwan en Zuid-Korea. Op initiatief van het Innovatie-Attaché netwerk in Tokio stonden vijf Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen voor het eerst met een Holland Paviljoen op de beurs: Besi, Bronkhorst, ProDrive, TNO en VS Particle.


Japan is één van de belangrijkste spelers in de internationale halfgeleider industrie. Japanse bedrijven zijn verantwoordelijk voor ongeveer 35% van de wereldmarkt voor Semiconductor Manufacturing Equipment (SME) en voor ongeveer 11% van de wereldwijde productie van Semiconductors.

 

In de lift

Daarbij zit de Japanse halfgeleider industrie in de lift. Japanse bedrijven verhogen naar verwachting in 2017 hun kapitaalinvesteringen met 16% ten opzichte van het afgelopen jaar. De grootste geplande toename van investeringen zal plaatsvinden in de halfgeleider industrie en de productie van elektronische onderdelen.


De Japanse regering en het bedrijfsleven zetten stevig in op digitalisering van de maakindustrie, zelfrijdende auto's, mobiel internet, AI en Big Data. Daarnaast is het land sterk in de ontwikkeling van nieuwe, geavanceerde materialen en verpakkingen die door de hele keten worden toegepast.

 

Semicon Japan 2018

Het Holland Paviljoen is het resultaat van een goede samenwerking tussen het IA- netwerk, het Business Cluster Semiconductors Nederland en Holland High Tech. Samen met deze partijen wordt nu gekeken naar de mogelijkheid om een structurele deelname te realiseren vanaf 2018.Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het Innovatie-Attaché netwerk van de Nederlandse ambassade in Tokio via Janhein@hollandinnovation.jp .

 

Gerelateerd nieuws

Mijlpalen in 3D-Printing

Mijlpalen in 3D-printing

Wie had tien jaar geleden gedacht dat je serieus materieel zou kunnen 3D-printen? Inmiddels wordt het gedaan. Onlangs zijn een offshore-haak, een scheepsschroef en een compressorwiel geslaagd voor alle tests.

Mogelijkheden IoT groeien met nieuw ‘digitaal brein’

Mogelijkheden IoT groeien met nieuw ‘digitaal brein’

Terwijl we enerzijds berichten ontvangen over de gevaren van IoT, worden er anderzijds ook doorbraken geboekt. Zoals de vondst van een gemakkelijk printbare memistor die werkt slechts 5V op en die data langer dan tien…

FME over Brexit: ‘No deal is een no go’

FME over Brexit: ‘No deal is een no go’

In een gesprek met Eurocommissaris Michel Barnier afgelopen dinsdag heeft FME-voorzitter en vice-voorzitter van Ceemet Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink gepleit voor een soft Brexit. Een goed handelsakkoord is van groot…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

23 januari 2018, Vianen

Certified Machinery Safety Expert (CMSE)

Training bij Pilz. Trainingsdagen: 23, 24, 30 en 31 januari 2018

1 februari 2018, Vianen

CE-Markering, de basis

Training bij Pilz

27 februari 2018, Neurenberg

Embedded World 2018

It's a smarter world: Tentoonstelling en conferentie

Meer agendapunten »