Innofest beste ondernemerschapsbevorderaar Europa

Het Nederlandse Innofest heeft de Europese prijs voor Ondernemerschapsbevordering gewonnen. De organisatie laat ondernemers en studenten innovaties testen op festivals.

De prijs werd uitgereikt tijdens de SME Assembly, een jaarlijkse bijeenkomst voor kleine en midden-kleine ondernemingen in Europa. Het event en de uitreiking zijn een initiatief van de Europese Commissie om kleine en midden-kleine ondernemingen te steunen. De Nederlandse voorrondes werden georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Innofest gebruikt acht festivals waaronder Oerol, Eurosonic Noorderslag en Into the Great Wide Open als ‘living labs’: een gecontroleerde omgeving waarbinnen je goed kunt testen. De afgelopen twee jaar werden zo al dertig innovaties naar de markt geholpen.

De internationale jury benoemde Innofest unaniem tot winnaar uit 56 geselecteerde ondernemingen. "Zo’n innovatief en effectief initiatief hebben we nog nooit gezien", zegt de jury van de verkiezing die sinds 2006 wordt georganiseerd.