Additive Industries wil in 2022 in top 3 3D-metaalprinten

Fabrikant van 3D-metaalprinters Additive Industries geeft zichzelf nog vijf jaar om een positie in de top 3 in 3D-metaalprinten te bereiken. Dat maakte de Eindhovense onderneming bekend op de eerste dag van de 3D-printbeurs Form Next in Frankfurt, waar het zijn nieuwe vijfjarenplan uit de doeken deed.

De ambitie komt niet uit de lucht vallen, maar is gebaseerd op hun vooruitgang en de prestaties van hun industriële Metalfab1 3D-metaalprintsystemen. Het betekent wel dat de verkopen substantieel omhoog moeten, net zoals het aantal medewerkers. Eén van de initiatieven die hierbij een handje moeten helpen is het ‘Industrial Additive Manufacturing Program’. Het programma belooft tien nieuwe potentiële kopers gunstige aanschafvoorwaarden, gecombineerd met volledige ondersteuning bij de implementatie en applicatieontwikkeling. Volgens Additive Industries CEO Daan Kersten kan de ondersteuning OEM’ers en hun ‘tier-1′-toeleveranciers helpen bij het sneller identificeren van componenten, ontwerpen voor additive manufacturing én de implementatie van de technologie.

‘Scale4series’ 3D-printfabriek

Samen met de SMS group – als machinebouwer onder andere actief in de staalproductie – heeft Additive Industries een concept aangekondigd voor een geïntegreerde 3D-printfabriek voor serieproductie: ‘Scale4series’. Het concept wordt as turn-key project aangeboden, inclusief de infrastructurele benodigdheden, en omvat de poederproductie , verschillende Metalfab1-systemen en ‘post-processing’ met bijvoorbeeld hot isostatic pressing (HIP), CT scanners en vijfassige freesmachines.

additiveindustries.com