Vlastuin Group wint FD Gazellen Award

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Deventer Schouwburg mocht Gerrit van Vlastuin, directeur van de Vlastuin Group, een FD Gazellen Award 2017 in ontvangst nemen. De awards werden op initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info uitgereikt aan de snelst groeiende ondernemingen in Gelderland, Overijssel en Utrecht.

Vlastuin Group behaalde met een omzetgroei van 15 procent in 2016 in deze rangschikking de 5e plek. Partners Network uit Nunspeet bleek de grootste groeier en sleepte een Gouden FD Gazellen Award in de wacht.
Voor 2017 verwacht Vlastuin Group opnieuw een omzetgroei van rond de 20 procent. De in de metaalsector opererende organisatie uit Kesteren bestaat uit drie bedrijven: D-TEC (containertrailers, tanktrailers en kippers), Vlastuin Mechanisatie (landbouwmachines) en Vlastuin (toeleverancier metaalcomponenten).

Doorlooptijd aanzienlijk verkort

De groei van Vlastuin Group springt in het oog, omdat het in 2008/2009 nog een omzetdaling van ruim 60 procent kende. Van Vlastuin: "Op dat moment moesten we snel schakelen. We probeerden een plan neer te zetten om de komende 10 jaar te overleven". Hierbij lag de focus op drie zaken: het complete productieproces in eigen huis halen – tot die tijd besteedde Vlastuin Group veel uit, het verkoopnetwerk uitbreiden en maximaal investeren in productontwikkeling.
"Door volledig zelf te produceren is onze doorlooptijd aanzienlijk verkort. Dat heeft ons enorm veel flexibiliteit gegeven en daardoor ook marktkansen. Met kostenbesparingen als bijkomend voordeel." Het verkoopnetwerk breidde de onderneming uit door samen met Kraker Trailers een verkooporganisatie in meerdere Europese landen op te zetten: Trailertec.

Vakmensen gezocht

Het productaanbod bouwde de Betuwse onderneming in de achterliggende jaren eveneens gestaag uit. Zo lanceerde D-Tec dit najaar een gestuurde kiepoplegger, waarmee het de RAI CarrosserieNL Innovation Award 2017 in de wacht sleepte. "Verder bouwen we op dit moment een nieuwe hal van 6500 m3 voor de kipperproductie en tanktrailerassemblage. Daarnaast liggen de plannen voor een volgende nieuwbouw al in de week. Dit alles vergt veel van onze organisatie en van onze mensen. Gelukkig hebben we een fantastisch team. Tegelijkertijd blijven we altijd op zoek naar goede vakmensen", besluit Van Vlastuin met een oproep.