Internet of Led

De toenemende mogelijkheden van elektronica, bijvoorbeeld op het gebied van connectiviteit en digitalisering, en de snelle ontwikkeling van de ledtechnologie bieden steeds meer kansen bij het ontwikkelen van ledapplicaties. Doordat licht een basis van elektronica heeft als ledtechnologie wordt toegepast, krijgen zowel de ontwikkelaars als gebruikers mogelijkheden om IoT-applicaties mee te nemen.

Zo komt de term IoT diverse malen naar voren in de presentaties op het Led Event 2017, dat plaatsvindt op 29 en 30 november in respectievelijk Mechelen en ‘s-Hertogenbosch. Onder het motto ‘design- en engineeringtrends voor ledapplicaties’ komen OEM’ers, R&D-managers, engineers, ontwikkelaars en lichtontwerpers bij elkaar om zich te laten informeren over de jongste innovaties op het gebied van ledtechnologie. Een lezingenprogramma en een kennismarkt geven een actueel beeld van de daarvoor beschikbare kennis, hardware, (aansturings)software en test & meetapparatuur.

Steeds meer apparaten en sensoren gaan online. Met de verzamelde data creëren we een digitaal model van de wereld en we gebruiken dit om nieuwe inzichten te verkrijgen. Daarbij kunnen we beter beslissingen nemen, werkprocessen verbeteren en de kwaliteit van onze leefomgeving verbeteren. Met de verkregen data en analyses kunnen we ook nieuwe businessmodellen ontwikkelen. Vincent Braam (Mobile Agency) ontrafelt op het Led Event de wereld van Internet Of Things, demystificeert en ont-hypet het onderwerp aan de hand van voorbeelden en denkt samen met zijn toehoorders na over de kansen die dat zou kunnen bieden voor de ledindustrie.

Led Event 2017. Design- en engineeringtrends voor ledapplicaties

29 november, Mechelen, Technopolis – 9.00 uur … 16.00 uur

30 november, ‘s-Hertogenbosch, Congrescentrum 1931 – 9.00 uur … 16.10 uur

Deelname gratis, na vooraanmelding via: http://www.ledapplicatie.nl/