EO

Prijzen voor solarboat en drone in scheepstank

13 november 2017 om 07:55 uur - Rotterdam

Studenten TU Delft samen met Astrid Kee en Rein Meester bij hun Solarboat.

Bij de prijsuitreiking van het ‘meest innovatieve project' op vrijdag 10 november op de beurs Europort in Ahoy is het project van STC-Group, inspectie in een scheepstank met een drone, uitgeroepen tot meest innovatieve project. Het scoorde vooral hoog op 'human factor', tevens het thema van Europort 2017. Een vakjury, bestaande uit de Human Capital Council van Nederland Maritiem Land, beoordeelde de genomineerde projecten op innovativiteit, aanpak, creativiteit en presentatie. Alle projecten werden geroemd om hun innovatieve karakter en hebben een glimp van de toekomstige technologie laten zien.

Astrid Kee, voorzitter Human Capital Council: "We hebben beoordeeld op vier aspecten: innovatie, samenwerking met bedrijfsleven, samenwerking tussen MBO en HBO en 'human factor'. Dat laatste aspect kwam het meest tot uiting bij het project van STC-Group, de drone waarmee inspectie wordt gedaan in een scheepstank."

 

Naast een prijs voor het meest innovatieve project wordt ook de publieksprijs uitgereikt aan een team studenten. Gedurende de beurs konden bezoeker hun stem uitbrengen op het meest aansprekende project. Rein Meester, directeur van de Duurzaamheidsfabriek reikte de prijs uit aan de TU Delft Dreateam Solarboat. Zij kregen  de meeste van de 518 uitgebrachte stemmen.

 

In totaal hebben elf studententeams hun project gepresenteerd op de expositie Maximising Your Talent tijdens de Europort 2017 in Ahoy. Al deze projecten zijn in samenwerking met en in opdracht van het bedrijfsleven uit de Maritieme Delta regio uitgevoerd.

 

 

 

Gerelateerd nieuws

Gezocht: meetapparatuur die schaatsers écht kan bijhouden

Gezocht: meetapparatuur die schaatsers écht kan bijhouden

In de zoektocht naar de ideale schaatsslag, ontwikkelde promovenda Eline van der Kruk van de TU Delft dynamische computermodellen en schaatsen die de slag live kunnen meten. Dit moet leiden tot real-time visuele feedback…

Op weg naar lichte robotpakken

Op weg naar lichte robotpakken (video)

Robots die mensen helpen bij het bewegen, ontwikkelen zich van starre exoskeletten naar flexibele pakken met een slimme aansturing. Dat verwacht professor Herman van der Kooij van de Universiteit Twente. Hij leidt het…

Kedeng, kedeng 2.0

De Sprinter uit de printer

Run2Rail onderzoekt of frames met koolstofvezel en het 3Dprinten van kritische delen resulteert in draaistellen die railvoertuigen lichter, stiller, comfortabeler en betrouwbaarder maken.

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Product van de maand

RSS
Veilig heksysteem PSENmlock

Het heksysteem PSENmlock biedt een veilige vergrendeling en veilige sluiting in slechts één product. De PSENmlock...

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

20 februari 2018, Vianen

Theoriedag werken met ISO 13849-1 (PL) en IEC 62061 (SIL)

Training bij Pilz

21 februari 2018, Vianen

Workshop werken met ISO 13849-1 (PL) praktijkdag

Training bij Pilz

26 februari 2018, Markelo (NL)

Altium Advanced Training (Altium Designer 17)

Meer agendapunten »