Hoe ziet de toekomst van oppervlaktetechnologie eruit?

Een blik op de toekomst van de oppervlaktetechnolo- gie. Dat zou in het kort de omschrijving kunnen zijn van de Dag van de Oppervlak- tetechnologie, die op 1 november 2017 door Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandeld Nederland (Vereniging ION) wordt georganiseerd bij The Awarehouse (Interface) in Scherpenzeel.

De vraag naar geavanceerde oppervlaktetechnieken wordt, net zoals de verantwoordelijkheid voor de applicateur, steeds groter en de verwachtingen aan de coating steeds hoger. Daarom gaan de ontwikkelingen in de oppervlaktetechnologie heel snel en is het voor kennisinstellingen, applicateurs en toeleveranciers noodzakelijk om nieuwe technieken te ontwikkelen. Maar ook de gebruiker zal bijgepraat moeten worden over de mogelijkheden. Voor al deze stakeholders is de Dag van de Oppervlaktetechnologie een uitgelezen kans om in een beperkte tijd veel kennis te verzamelen, en wellicht de basis te leggen voor grensverleggende toepassingen.

Programma

Gedurende de middag zijn er diverse presentaties geprogrammeerd met onderwerpen zoals onder andere: voorbehandeling en textuur aanbrengen met laser; coatings research at high speed; new technologies for colour anodising; ontzinken van schroot, het terugwinnen van waardevolle metalen; lijmen van composieten en metaal en poedercoatings op plastic.

De dag wordt gecombineerd met een rondleiding bij Interface.