Vloeibaar metaal voor zachte robotica (video)

Onderzoekers aan de Universiteit van Sussex en Swansea University hebben een manier gevonden om vloeibaar metaal te vervormen met elektrische lading. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor zachte robotica en vormveranderende displays.

Hoewel het nog wel even zal duren voordat de toepassingen hun weg vinden naar het dagelijks leven, spreekt het onderzoeksteam van een extreem veelbelovend nieuw materiaaltype. Sriram Subramanian, hoofd van het Interact Lab van Sussex University, benoemt onder meer de mogelijkheid om de oppervlaktespanning te beïnvloeden, de sterk geleidende eigenschappen, en de mogelijkheid tot faseverandering bij kamertemperatuur. als sterke punten

De onderzoekers werken met computergestuurde elektrische velden die de vloeibare metalen bepaalde vormen laten aannemen. De vorm en positie van het metaal kan dus voortdurend veranderen.

Subramanian: "Een van de langetermijnvisies is om de fysieke vorm, uitstraling en functionaliteit van elk object via digitale controle te veranderen om intelligente, behendige en nuttige objecten te creëren die de functionaliteit van de huidige weergaves of robots overschrijden."