EO

Markt voor robotica groeit enorm

15 oktober 2017 om 14:23 uur

Met een verwachte gemiddelde groei van 20 tot 25% in de periode 2018 tot 2020 is de voorspelling voor de verkoop van robots voor professioneel gebruik zeer positief. Dat blijkt uit een rapport van de International Federation of Robotics (IFR).


"De verkoopprognose van 2018-2020 geeft een volume van ongeveer 27 miljard dollar voor het professionele dienstensegment aan," aldus Gudrun Litzenberger, secretaris-generaal van de IFR. "Daarvan hebben robots voor onder meer medische en logistieke diensten het belangrijkste aandeel."

 

Tegelijkertijd wordt ook in de markt voor robots die mensen in hun dagelijks leven helpen, snel vooruitgang geboekt. De prognose is dat de verkoop van robots voor huishoudelijke taken, zoals stofzuigen, grasmaaien of het wassen van de ramen een geschatte waarde kan bereiken van ongeveer 11 miljard dollar (2018-2020). "Robots zijn duidelijk aan het opkomen, in de productie en in de dagelijkse omgeving," zegt Martin Hägele van IFR Service Robot Group. "De groeiende interesse in robotica is mede te danken aan de verscheidenheid en het aantal nieuwe, startende bedrijven. Bovendien investeren steeds meer grote bedrijven in robotica door de overname van start-ups. "

 

"Europa aan de leiding"

Europese fabrikanten spelen volgens de IFR een belangrijke rol in de wereldmarkt voor robots: ongeveer 290 van de 700 geregistreerde bedrijven komen uit Europa. Noord-Amerika staat tweede met ongeveer 240 fabrikanten en Azië derde met ongeveer 130. Verdere vooruitgang zal afhangen van ondernemers die vernieuwende technologieën inzetten voor nieuwe toepassingen en markten. In de Verenigde Staten werken ongeveer 200 start-ups aan nieuwe robots. De Europese Unie plus Zwitserland telt 170 bedrijven die een nieuwe ondernemerscultuur creëren voor de robotindustrie - gevolgd door Azië met 135 start-ups.

 

Marktoverzicht

Robots hebben al aanzienlijke impact gehad op bijvoorbeeld de landbouw en de logistiek en groeien in economisch belang. Er is een toenemende vraag om onze dagelijkse omgeving te monitoren, wat resulteert in verhoogde en moeilijk te beheersen werklast en datastromen. Om te voldoen aan deze vraag, zullen robots een nog grotere rol spelen in de onderhouds-, beveiligings- en reddingsmarkten.

 

Robotica in persoonlijke en huishoudelijke toepassingen hebben een sterke wereldwijde groei gehad met een beperkt aantal massaproducten: robotmaaiers en robots voor edutainment. Toekomstige robots zullen geavanceerder zijn, meer capaciteit hebben en waarde toevoegen, zoals robots die ouderen ondersteunen, helpen bij huishoudelijke taken en voor entertainment.

 

Gerelateerd nieuws

UT en Clear Flight Solutions winnen ‘anti-drone-competitie’ DroneClash

Drone UT sterkst in luchtgevecht

De Universiteit Twente en UT-start-up Clear Flight Solutions hebben de eerste editie van DroneClash gewonnen. In deze wedstrijd moesten teams anti-drone-maatregelen bedenken en in een gevecht de drones van de…

Europese subsidie voor defensieprojecten met drones

Europese subsidie voor defensieprojecten met drones

Enkele Europese defensieprojecten krijgen financiële ondersteuning uit het Europese Defensiefonds. Het fonds is bedoeld om de versnippering bij de Europese krijgsmachten tegen te gaan en de samenwerking met het…

Hygrobot beweegt zonder motor of batterij

Hygrobot beweegt zonder motor of batterij (video)

Wetenschappers van de universiteit in Seoul hebben kleine robots ontwikkeld die zich voortbewegen door de opname en afgifte van vocht. De hygrobots hebben geen motor of batterijen nodig.

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Product van de maand

RSS
Veilig heksysteem PSENmlock

Het heksysteem PSENmlock biedt een veilige vergrendeling en veilige sluiting in slechts één product. De PSENmlock...

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

26 februari 2018, Markelo (NL)

Altium Advanced Training (Altium Designer 17)

27 februari 2018, Neurenberg

Embedded World 2018

It's a smarter world: Tentoonstelling en conferentie

1 maart 2018, Vianen

Veiligheid van beweegbare bruggen en sluizen

Training bij Pilz

Meer agendapunten »