KU Leuven meest innovatief van Europa

De Times Higher Education presenteert dit jaar een wereld-top-duizend van universiteiten, de THE World University Ranking. De hoogst genoteerde universiteit in de Benelux is de KU in Leuven. Deze universiteit wordt bovendien betiteld als de meest innovatieve universiteit van Europa

De titel van meest innovatief dankt de universiteit aan zijn vele invloedrijke uitvindingen. De universitair medewerkers claimen de meeste patenten in Europa. Bovendien worden ze vaak genoemd in de patentverzoeken van onderzoekers van anders universiteiten. Twee en drie in de innovatie-lijst zijn het Imperial College London en de University of Cambridge. De KU Leuven staat op de 47 plaats in de wereldranglijst.

De Uva scoort het best van de Nederlandse universiteiten (plek 59), al snel gevolgd door de TU Delft (63), Wageningen (64), Leiden (67), Utrecht (68), de Erasmus Universiteit in Rotterdam (72) en de Rijksuniversiteit Groningen (83).

In België is de beste universiteit na de KU Leuven de universiteit van Gent (107); de Universiteit van Luxemburg komt op 179.

Bekijk hier de complete ranglijsten van Nederland , België , en de wereld .