Thema Dutch Design Week is ‘Stretch’

‘Stretch’ is het thema van de 16e Dutch Design Week. Daarmee wil de organisatie deelnemers en publiek stimuleren om zich buiten hun comfortzone te wagen. Deelnemen is nog mogelijk voor wie een bijzondere bijdrage kan leveren.

De Dutch Design Week (DDW) wil mensen laten zien hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is. Slimme oplossingen en inventief ontwerp bieden nieuwe perspectieven.

De reguliere aanmeldtermijn is gesloten. Wie werk heeft dat een bijzonder bijdrage levert aan het DDW programma, wordt echter uitgenodigd om contact op te nemen met het programmamanagementteam .

Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation, over het thema: "De wereld van vandaag is complex en er liggen grote uitdagingen. Ontwerpers hebben revolutionaire ideeën en innovatieve oplossingen voor de toekomst. Soms inspirerend, soms confronterend. Dutch design is in die zin yoga voor de hersenen. Rekoefeningen voor wie niet vast wil roesten."

Programma en tickets

De 16e (DDW) vindt plaats van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober in Eindhoven. De organisatie verwacht 2500 deelnemers, verspreid over honderd locaties – en bijna 300 000 bezoekers. De eerste programmaonderdelen staan inmiddels online. Ook is de online ticketverkoop gestart.