Netwerkbijeenkomst Zelfregulering Gezond en Veilig werken

Het programma Zelfregulering Gezond en Veilig Werken van het ministerie van SZW organiseert op woensdag 27 september in de Broodfabriek te Rijswijk een netwerkbijeenkomst voor brancheorganisaties, bedrijven en alle betrokken partners.

De netwerkbijeenkomst is bedoeld om met elkaar te delen waar we nu staan en hoe we met elkaar het zelf organiseren en borgen van gezond en veilig werken door branches en bedrijven kunnen vergroten en versterken. Deze bijeenkomst markeert ook het einde van ondersteuning van branches en bedrijven door het programmabureau ‘Zelfregulering’.

In de bijeenkomst is het de bedoeling om interactief aan de slag te gaan aan de hand van workshops, ronde tafels en presentaties van praktische voorbeelden en goede praktijken en vanuit verschillende perspectieven. Met ruime aandacht voor de thema’s waar in de afgelopen periode veel aandacht aan is besteed: gezond en veilig werken in de keten, de veranderende arbeidsmarkt, opleiding en onderwijs en vooral ook veel aandacht voor cultuur en gedrag.

Wat zijn de succesfactoren voor het zelf organiseren van gezond en veilig werken voor branches en bedrijven in een groot aantal verschillende sectoren? Zien branches en bedrijven het zelf organiseren van gezond en veilig werken als ‘het nieuwe normaal’? Welke kennis uit de pilotprojecten brengt bedrijven en branches echt verder? En kunnen de voorlopers met elkaar meer branches en bedrijven enthousiast krijgen voor de beweging die in gang is gezet?

Kijk voor meer informatie op:

http://gezondenveiligwerkt.nl/congres-zelfregulering-gezond-en-veilig-werken-slotbijeenkoms