Robots bezorgen pizza in Londen (video)

Bezorgservice Just Eat gebruikt in Londen sinds een half jaar robots om het eten rond te brengen. De Londenaren kijken op noch om.

Just Eat is vergelijkbaar met Thuisbezorgd. Het heeft zelf geen restaurant; het verzorgt alleen het contact en het transport.

Als de afstand tussen het restaurant en de klant kleiner is dan vier kilometer, kan het restaurant tegenwoordig kiezen om een robot te laten komen. Deze rijdt zelfstandig door de stad met behulp van GPS en camera’s. In zijn geïsoleerde laadruimte kan hij pakketten vervoeren tot negen kilo. De klep gaat open met een pincode, die Just Eat via sms aan het restaurant en de klant stuurt.

De robots zijn ontworpen door Starship Technologies , een kindje van Ahti Heinla en Janus Friis, mede-oprichters van Skype. Starship heeft de wagentjes hufter- en diefstal-proof gemaakt, maar tot nu toe lijkt dat eigenlijk niet nodig. De Londenaren tonen namelijk volstrekt geen interesse in hun nieuwe stadgenoten. Als iemand toch een robot wil stelen, maakt deze direct een foto van de dief. Vervolgens gaat er een alarm af in het controlecentrum en wordt de locatie bijgehouden.