Eerlijk, gezond en veilig werk: voor iedereen

Wilt u weten of u uw werknemers een veilige en gezonde werkomgeving biedt, kijk dan op Zelfinspectie.nl. Op VeiligVakmanschap.nl testen werknemers of ze tijdens het werk genoeg op hun gezondheid en veiligheid letten.

Voor werkgevers: lever goed werk

Zorg voor eerlijke, gezonde en veilige werkomstandigheden voor al uw werknemers. Al is de druk van de dagelijkse praktijk nog zo hoog, blijf alert en lever goed werk. Weet wat er kan gebeuren op de werkvloer! Zorg voor uw werknemers. Zelfinspectie.nl helpt u hierbij.

Voor werknemers: veilig & gezond werken is jouw vak

Het is je vak om goed werk te leveren. Maar het hoort ook bij je vak om veilig en gezond te werken. Houd je dus aan de afspraken. Maar wat zijn de afspraken en regels? Wat is een onveilige situatie? Welke risico’s loop je om ziek te worden of een ongeluk te krijgen? Met de tests op VeiligVakmanschap.nl check je zelf makkelijk of je wel veilig werkt.
Werk niet te lang door. En is een situatie onveilig? Stop dan met werken tot je dat hebt opgelost. Praat met collega’s en leidinggevenden over hoe je veilig werkt en over je werkplek.
Slordig werken omdat je achterloopt op de planning. Of toch een beetje meer tillen, omdat je collega’s je anders een zeikerd vinden. Haasten omdat klant anders gaat zeuren. Herken je dat? Hoe belangrijk deze zaken ook zijn, niets is belangrijker dan je veiligheid en gezondheid.

Bron: Inspectie SZW