Nep-onweer klaart de lucht (video)

Dat frisse gevoel na een donderbui, dat kun je nu zelf opwekken. Met de Aquamar UV-deken. De installatie bestrijdt micro-organismen in de lucht. Zo neemt vervuiling af.

De Aquamar UV-deken is bedoeld voor tuinbouwkassen, stallen, verwerkingsruimtes, inpakstations en opslagruimtes. Hij werkt op basis van UV-ionisatietechniek. UV-ionisatie wordt wereldwijd succesvol ingezet om micro-organismen te doden in lucht, water en op oppervlakken. De energie van een UV-ionisatie lamp tast de DNA-structuur van micro-organismen dusdanig aan dat direct eliminatie optreedt. Ook vermenigvuldiging is na behandeling met UV-ionisatie niet langer mogelijk.

De UV-deken bestaat uit een unit die boven in de ruimte wordt geplaatst. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van de natuurlijke luchtstromen in de die ruimte. In de unit bevinden zich, afhankelijk van de benodigde capaciteit, enkele hoogwaardige ioniserende UV-lampen. Door gebruik te maken van parabolische lamellen ontstaat een effectieve zone waarin een zeer hoge afdoding van micro-organismen wordt gerealiseerd.

Door de parabolische structuur is het systeem veilig te gebruiken in een omgeving met medewerkers en biologische bestrijders als wespen, bijen en andere insecten. Hierdoor groeien planten beter en wordt de hygiëne in opslagruimtes en bij voedselverwerkende bedrijven vergroot. Ook zijn minder chemicaliën en gewasbeschermingsmiddelen nodig. In de pluimveesector zorgt de UV-deken voor reductie van fijnstof en ammoniak in de lucht.