FF snel een prototype

Snel, aansprekend en betaalbaar. Dat is het devies van het IoT Lab. Dit initiatief van Salland Electronics heeft studenten in dienst, die voor een klein bedrag slimme ideeën zichtbaar maken in een prototype. Handig, want zo kan je ze beter over de bühne brengen.

Het IoT Lab is er voor iedereen die zijn baas moet overtuigen, die fondsen wil werven, of die een geniaal maar moeilijk te vatten idee wil verduidelijken aan vakgenoten. Want een idee is voor de ander vaak vaag en niet aansprekend. Terwijl een prototype in één klap duidelijk maakt waar het om gaat.

"Het prototype hoeft niet perfect te zijn", vertelt Thom Kouwen van IoT Lab Zwolle. "Het gaat er namelijk niet om dat het fantastisch functioneert. Het moet alleen laten zien wat de bedoeling is, zodat je een stap verder komt. In een later stadium ga je het product pas beter uitwerken."

Leuk. Voor de uitvinder én voor de studenten. Want waar kan je nou voor weinig geld een prototype laten maken. En waar vind je nou een bijbaantje waar je zulke nuttige kennis opdoet…