Connected? Jazeker. Maar nu nog een device…

Een miljard connected devices zou de wereld in 2015 rijk zijn, heeft IBM ons indertijd beloofd. Het zijn er ongeveer 5 miljard geworden. Hoe dat komt? Een connection is niet zo moeilijk meer te regelen. Maar maak maar eens een device…

Ronald Vanschoren van het Belgische bedrijf Screvle sprak op vakbeurs Electronics & Applications over de ontwikkeling van connected devices en de problemen die daarbij komen kijken. En net als bij wearables is het grootste probleem: geld.

Echter, Screvle kwam tot de conclusie dat devices voor tachtig procent aan uniforme eisen moeten voldoen. En alles wat uniform is, kun je standaardiseren. Daarom hebben Vanschoren en zijn compagnons een aantal standaard platforms in de kast liggen als uitgangspunt. De overige twintig procent wordt op maat geëngineerd.

Het voordeel? Doorloopsnelheid, kwantumvoordeel en bedrijfszekerheid. Easy. En de belofte dat het product gratis wordt geüpdate als er betere componenten op de markt komen. Nice. Een soort WordPress voor devices eigenlijk. Perfect voor wie in het format past.