Devbot racet zonder bestuurder (video)

Heb jij je handen al van het stuur durven halen in je nieuwe Tesla? Zo nee, dan kan je hier ervaren hoe een rondje achterin in een onbestuurde racewagen aanvoelt:

Je zat in de Devbot : een oefenexemplaar van de Roboracer. Deze laatste wagen racet dit seizoen voor het eerst tegen soortgenoten: auto’s met dezelfde hardware en verschillende software. De wedstrijd bestaat dus uit het zo slim mogelijk maken van de auto. De Devbot heeft een cabine, zodat er een mens kan meerijden, om te voelen hoe de wagen ‘denkt’ en reageert. Zo kunnen deelnemers hun software optimaliseren. De echte Roboracers hebben uiteraard geen cabine nodig.

In februari raceten voor het eerst twee Devbots tegen elkaar, in Buenos Aires. Hoewel ze elkaar lange tijd wisten te ontwijken – en één van de wagens keurig remde en stopte voor een ontsnapte hond die de baan op liep – vloog er op het laatst één uit de bocht:

Dat ontmoedigt producent Roborace echter niet. De ontwikkelingen gaan dan ook snel. Een jaar geleden stond de techniek er als volgt voor: