Museum of failure (video)

De meeste mensen zullen het Google Glass nog wel kennen, maar de Apple Newton? De DVD die zichzelf na 48 uur opblaast? En de Bic for her? Allemaal voorbeelden van geflopte innovaties die worden tentoongesteld in het Zweedse Museum of Failure.

Het museum in Helsingborg toont ongeveer zeventig geflopte innovaties, van Colgate Lasagna tot de Ford Edsel .

De boodschap: vooruitgang is niet mogelijk zonder falen en het is slimmer om te leren van je fouten dan om ze onder het tapijt te vegen. Maar dat is niet onze natuurlijke neiging. "Er zijn maar weinig ouders die hun kind prijzen als het iets probeert wat mislukt", zegt curator en psycholoog Samuel West. "Daardoor zijn we geneigd om onze mislukkingen zo snel mogelijk achter ons te laten."

colgate 

En zo gebeurt het dat bedrijven van het ene grootse innovatieproject naar het volgende hoppen, met achter zich een spoor van mislukkingen die ze zo snel mogelijk proberen te vergeten, in plaats van ervan te leren. Inderdaad niet zo slim.

teleguide

De Teleguide flopte vooral door slechte onderhandelingen: USTelecom maakte verlies op elk verkocht apparaat. 

No More Woof

Maar ook voor wie niet wil leren leren is het museum een feest. Onze favoriet is ‘No More Woof’: een poging om het hondenbrein te scannen en het gevondene te vertalen naar mensentaal, zodat baas en kameraad elkaar voortaan nog beter begrijpen.

Woef???

Ja. Echt.

woof

Pop up

Wie deze vakantie toevallig niet naar Zweden gaat, kan ook proberen om het museum in pop-up-vorm naar zich toe te halen. Of gewoon genieten van onderstaand filmpje: