NI en PTC gaan samen IoT-studies binnen het wetenschappelijk onderwijs stimuleren

National Instruments (NI) introduceert een ‘Internet of Things’ (IoT)-opleidingsbenadering met een suite van geavanceerde tools. Hoogleraren, docenten en studenten kunnen profiteren van deze leermiddelen die onder meer bestaan uit myRIO embedded hardware, Labview toolkits, PTC’s Thing Worx software en projecten die ontwikkeld zijn door de Tufts University, waarmee real-world IoT-applicaties in het leslokaal kunnen worden opgezet.

De integratie van myRIO en de online hulpmiddelen van PTC Thing Worx moet de innovatieve leerervaring stimuleren, doordat de real-world metingen snel kunnen worden gekoppeld aan cloud-hosted analyse en visualisatie via  Labview systeemontwerpsoftware. Een speciaal voor leraren opgezette online community biedt de faciliteiten voor het samenwerken aan geavanceerde laboratoriumactiviteiten en de mogelijkheid om deze trainingsbronnen te bundelen en te hosten.

Andy Bell en Jordon Cox van de academische programma’s van respectievelijk NI en PTC stellen zich ten doel om deze onderwijsoplossing als basis aan studenten aan te bieden. Zo hopen ze het gebruik van technieken en methodes achter IoT te verduidelijken. Ook willen ze traditionele opleidingen, waaronder elektronica en mechatronica, verbreden en aantrekkelijker  maken. "Het resultaat is een versnelling van het wetenschappelijk onderzoek en een IoT-ontdekkingstocht door de studenten. Deze samenwerking en partnerschap van bedrijven en universiteiten zorgt voor een nieuwe onderwijsbenadering."

Leraren die IoT-technologie in hun bestaande curriculum willen onderbrengen kunnen gebruik maken van een speciaal bèta-programma dat deze zomer wordt gehouden. Dit programma geeft hen toegang tot de nieuwe Labview toolkit, de op de student gerichte projecten en technische ondersteuning. Het bèta-programma biedt een nieuwe onderwijsbenadering waarbij cloud-technologie wordt ingezet en de mogelijkheid om feedback te geven op het product.

Kom meer te weten over het bèta-programma op http://learn.ni.com/teach/resources/333.