Duurzame energie centraal bij kick-off Girlsday 2017

Getijdenenergie, windenergie en zonne-energie, de kick-off van Girlsday 2017 staat in het teken van duurzame energie. Manon Janssen, boegbeeld Topsector Energie en CEO Ecorys, geeft op Neeltje Jans het landelijke startsein. Bijna 11000 meisjes gaan op deze dag op bezoek bij uiteenlopende bedrijven en organisaties in bèta, techniek en ICT.

De innovaties die nodig zijn voor de transitie naar duurzame energie vragen om veel creatieve en goed geschoolde bètatechnici. Meer probleemoplossende denkers en doeners zijn nodig voor een toekomst waarin ook andere maatschappelijke uitdagingen met behulp van technologie worden opgelost. Op Girlsday ervaren meisjes van 10 tot 15 jaar dat er geen beroep of functie meer denkbaar is zonder technologie en hoe zij daar ook zelf een rol in kunnen spelen. In het hele land organiseren meer dan 300 bedrijven op donderdag 13 april Girlsday-activiteiten voor meisjes in bèta, techniek en ICT. Bedrijven staan te springen om jonge talentvolle mannen en vrouwen en zij onderstrepen met hun deelname aan Girlsday de meerwaarde van diversiteit.

Kick-off

De landelijke Kick-off vindt plaats op 13 april op de Oosterscheldekering in het ir. J.W. Topshuis op Neeltje Jans en wordt georganiseerd door VHTO in samenwerking met. Huis van de Techniek en bedrijven uit Zeeland. Na het startsein door boegbeeld Manon Janssen gaan 100 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs in het Topshuis hun Girlsday-activiteiten doen om meer te leren over getijdenenergie, windenergie en zonne-energie. De vraag naar gekwalificeerde technici is een belangrijk onderwerp van het nieuwe Techniekpact Zeeland.

De bijna 11000 meisjes gaan op Girlsday aan de slag met allerlei interessante activiteiten bij honderden bèta-, technische en ICT-bedrijven en -afdelingen. Daar ontmoeten ze ook vrouwelijke professionals in deze sectoren.