Printplaat op maat

De printservice van PCB-leverancier Eurocircuits is nu ook beschikbaar via Conrad, Met de online service kunnen professionals en elektronica-liefhebbers eigen printplaten op maat .fabriceren en bestellen.

Bezoekers aan de service kunnen met de online tool hun eigen PCB’s ontwerpen en uitgebreid configureren. De PCB’s zijn van industriekwaliteit kunnen zowel in grote hoeveelheden als per stuk worden gefabriceerd. In de service zijn tevens online DFM- en DRC-tools geïntegreerd. Daarmee is de service ook geschikt voor kleinschalige producties.

Veelzijdig en flexibel

De service is beschikbaar voor diverse soorten printplaten. Voor prototyping zijn de ‘naked proto’ en de ‘PCB proto’ beschikbaar. Voor verder ontwikkelde printplaten bieden Conrad en Eurocircuits onder meer de ‘standard pool’ en de ‘semi-flex pool’. Deze keuze en het feit dat de PCB’s in iedere hoeveelheid te maken zijn, maakt de service geschikt voor iedere gebruiker. 

Met de PCB calculator kan de prijs van de fabricage en de levertijd van een printplaat worden berekend en daarbij kunnen gebruikers ook hun eigen ontwerp uploaden. Ook biedt Eurocircuits uitgebreide documentatie over hoe PCB’s het beste kunnen worden ontworpen. 

Op http://conr.nl/pcbservice is meer informatie over de PCB-service beschikbaar en hier kan ook direct gebruik worden gemaakt van de service.