Boston Dynamics presenteert nieuwe robotsensatie (video)

Er circuleerde al een uitgelekte video, maar nu is er ook officieel beeld van Handle, de jongste robotsensatie van Boston Dynamics. Kijk en huiver: de robot op wielen levert angstaanjagende prestaties. Zelfs Marc Raibert, de oprichter van Boston Dynamics omschrijft hem als “een bron voor nachtmerries”.

Handle rijdt rond met snelheden tot 15 km/u, kan 50 kg tillen, en traplopen. Hij heeft alle kenmerken van de apocalyptische robots uit films van Paul Verhoeven. Niemand is veilig voor deze killer die zelfs over obstakels heen kan springen.

De robot kan op vier poten staan, net als eerdere creaties van Boston Dynamics, zoals Big Dog en Spot. Maar aan de achterpoten zijn twee gestabiliseerde wielen bevestigd, waarop Handle rondraast.

De reden voor dit hybride ontwerp is eenvoud. Er zijn significante minder complexe gewrichten nodig en op de wielen rijdt hij makkelijk rond, terwijl de voorpoten voor de balans kunnen zorgen en lasten kunnen dragen.

Google is nog eigenaar van Boston Dynamics maar moedermaatschappij Alphabet zoekt naar een koper voor het bedrijf. Het zou niet goed passen binnen de bedrijfscultuur van Google.