Joost Frenken wint MRS Innovation in Materials Characterization

De Amerikaanse Materials Research Society (MRS) heeft ARCNL-directeur en onderzoeksleider Joost Frenken de 2017 Innovation in Materials Characterization Award toegekend. Frenken werd gekozen uit een grote groep genomineerden voor ‘de ontwikkeling, toepassing en commercialisering van temperatuurgestuurde, in situ scanning probe microscopie bij hoge snelheid, wat leidt tot belangrijke inzichten in de structuur, dynamiek en chemie van oppervlakken en grenslagen’.

Deze prijs "beloont een buitengewone ontwikkeling op het gebied van materiaalkarakterisering, die een aanzienlijke bijdrage levert tot de kennis van de structuur, de compositie, in situ gedrag bij externe stimuli, elektronisch gedrag of andere karakteriseringskenmerken van materialen", aldus de MRS. De prijs wordt tijdens de 2017 MRS Spring Meeting in Phoenix aan Frenken uitgereikt.

MRS is een groeiende, dynamische ledenorganisatie van bijna 14.000 materiaalonderzoekers uit de academische wereld, industrie en overheid. De organisatie is een erkend leider in het bevorderen van interdisciplinair materiaalonderzoek en heeft leden uit meer dan 90 landen. Het hoofdkantoor van MRS is gevestigd in Warrendale, Pennsylvania (VS).