McDonald’s vindt het rietje opnieuw uit

Zo af en toe komt ook hamburgerketen McDonald’s met technische innovaties. No vonden ze dat het rietje hoognodig aan een redesign toe was. Dus een team van roboticaspecialisten en lucht- en ruimtevaartengineers heeft zich erop geworpen en kwam met een nieuw rietje, net op tijd voor de introductie van een nieuwe shake: de Chocolate Shamrock Shake.

Voor het nieuw ontworpen rietje – straw in het Engels – is ook een nieuwe omschrijving bedacht:  ‘Suction Tube for Reverse Axial Withdrawal’, Straw biedt oplossing voor een probleem: je hoeft bij het drinken van de shake niet te wachten tot hij een beetje is gesmolten om een perfecte mix naar binnen te krijgen van de chocolade- en munt-shake. Met een conventioneel rietje zuig je telkens slechts één deel van de shake op. Dankzij het nieuwe J-vormige snorkelontwerp en openingen aan de zijkant krijg je de volledige smaakbeleving.

De Chocolate Shamrock Shake is eerder deze maand geïntroduceerd, samen met een paar andere pepermuntachtige drankjes, maar de Straw is nog maar in beperkte hoeveelheden  op enkele locaties beschikbaar, bij aankoop van de chocolade-shake. Op McDonald’s website is te zien waar de speciale rietjes worden uitgereikt.