Eigen robot binnen handbereik (video)

Uarm is een kleine vier-assige robotarm die op ieder bureau past. Je eigen robot-assistent binnen handbereik?

De Uarm wordt aangestuurd door een Arduino-compatible moederbord en is vervaardigd uit aluminium. De mechanische arm weegt minder dan 1 kilogram en kan 500 gram optillen. Het ontwerp van de Uarm is gebaseerd op de industriële Palletpack-robot van ABB.

  

Bediening

Uarm is op verschillende manieren te bedienen. Je kunt de robotarm aansturen via toetsenbord, muis of de Leap Motion controller. De robot is ook in ‘Learning Mode’ te gebruiken, zodat je complexe taken aan de robot kunt leren. En zelf de robot programmeren (in bijvoorbeeld Python) kan natuurlijk ook.

Programmeren

De robot en de software zijn volledig open-source. Naast Python is de robot via de seriële interface in elke programmeertaal te gebruiken. De robot heeft zelfs ondersteuning voor de educatieve Blockly-taal.

Handig

De ‘hand’ van de robot kan vervangen worden door verschillende onderdelen. Zo is er een zuignap, metalen grijper en een universele houder. Via de Bluetooth-module kan de uArm ook op afstand worden bediend.

Dankzij de verschillende hardware-opties kan de toepassing van de robot variëren van pick&place-werk tot lasergraveren, schrijven en meer.

Levering van de eerste modellen wordt verwacht in mei 2017. Geïnteresseerden kunnen verschillende kits bestellen via de Indiegogo-pagina van de Uarm.

bron: Wevolver